Slovenija
24 ogledov

Močan veter odkrival strehe

Železniki veter Saša Despot
Na Celjskem je veter odkril streho gospodarskega poslopja, na Cerkniškem pa je poškodoval več kot ducat hiš. Veter ni prizanašal niti drevju.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je včeraj močan veter v Zgornji Rečici v občini Laško odkril streho gospodarskega poslopja. Strešno konstrukcijo objekta so gasilci PGD Rečica popravili ter prekrili streho. Veter je uničil okrog 80 kvadratnih metrov kritine ter poškodoval leseno konstrukcijo ostrešja.

V Slovenskih Konjicah pa je močan veter podrl smreko na vodnike kabelske televizije. Gasilci PGD Slovenske Konjice so drevo razžagali in odstranili.

S Cerkniškega pa poročajo o močnem vetru, ki je zvečer v Dolenji vasi pri Cerknici poškodoval strehe na 16 stanovanjskih hišah, štirih gospodarskih poslopij ter poškodoval osebno vozilo. Gasilci PGD
Cerknica so s plastično folijo prekrili streho ene stanovanjske hiše. Pri sanaciji so sodelovali tudi gasilci PGD Dolenja vas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.