Slovenija
23 ogledov

Močneje bo pihalo do srede

Veter Shutterstock
Reke upadajo, veter bo še okrepljen.

Reke po Sloveniji so še vedno narasle, a se njihovi pretoki večinoma počasi umirjajo. Vremenoslovci vse do srede napovedujejo okrepljen veter, ki bo najmočnejši v severni Sloveniji, ter burjo na Primorskem. Veter bo v sunkih lahko dosegel hitrost okoli sto kilometrov na uro.

Z Gorenjske in Dolenjske poročajo o več podrtih drevesih. Nekaj pred 12. uro se je zaradi močnega vetra podrlo drevo pod Karteljevskim klancem na stari hitri cesti Novo mesto - Trebnje. V Kranju je drevo padlo na stanovanjski objekt, v Škofji Loki in Lokovini na cesto, v Radovljici pa se je drevo podrlo na cesto med zdravstvenim domom in osnovno šolo. Močan veter je odtrgal tudi transparent pri knjižnici. Prav tako je oglasni transparent odtrgalo s stavbe Centra za socialno delo Jesenice. Drevo je padlo tudi na magistralno cesto Ljubljana - Kranj v naselju Stanežiče.

Burja je delno odkrila streho proizvodne hale podjetja Iles v Spodnji Idriji. V Lokovini, v Drevo s cestišča so morali odstraniti tudi velenjski gasilci

Plaz ogroža hišo

Dopoldan se je na lokalno cesto Hrastnik–Čeče sprožil večji zemeljski plaz, zaradi katerega bo cesta daljši čas popolnoma zaprta. Zemeljski plaz ogroža tudi hišo na Grbini 3a v Razkrižju. V naselju Marno, v občini Hrastnik, se je ponoči sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo in gospodarski objekt.

Namesto na Brnik v Zagreb

Zaradi močnega vetra je bil dopoldan odpovedan tudi prihod letala iz Pariza. Letalo je pristalo na zagrebškem letališču, potnike, ki bi morali z istim letalom poleteti v Pariz, pa so preusmerili na druge lete.

Reke še narasle

Reke so se medtem večinoma umirile. Pretok Mure je upadel do opozorilne vrednosti, medtem ko Krka še poplavlja v širšem obsegu ob strugi. Pretok Ljubljanice po podatkih Agencije RS za okolje še vedno presega opozorilno vrednost, a bo postopoma upadel. Poplavljene površine ob Krki in na Ljubljanskem barju se bodo postopoma zmanjševale, ohranjale pa se bodo ojezerjene površine Notranjskega in Dolenjskega krasa.

Če imate fotografije podrtih dreves ali fotografije, povezane z aktualnimi vremenskimi razmerami, nam jih lahko pošljete prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.