Slovenija
19 ogledov

Močno deževje: Noč prizanesla, reke še kar naraščajo

Močan dež v Karlovcu 24sata
V 24 urah je na vzhodu Slovenije zapadlo do 70 litrov dežja na kvadratni meter. Zlasti vodotoki na Pohorju se lahko danes še vedno razlijejo.

Največ preglavic je deževje delalo prebivalcem Štajerske. Gasilci so iz več objektov črpali vodo in poslopja zaščitili s protipoplavnimi vrečami.

Nevarnosti pa še ni konec. Od jutra bo do ponedeljka zvečer v severovzhodni Sloveniji padlo še od 10 do krajevno okoli 30 litrov dežja na kvadratni meter.

Zaradi večjih količin padavin je na območju severovzhodne Slovenije povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, opozarjajo na Geološkem zavodu Slovenije.

Zaradi obilnih padavin so imeli gasilci že včeraj zvečer in ponoči precej dela predvsem na širšem območju Maribora, Ptuja in Murske Sobote.

Tudi danes dopoldne so po podatkih uprave za zaščito in reševanje iz več objektov črpali meteorno vodo, čistili jaške, prekrivali strehe in odstranjevali polomljena drevesa.

V Podvelki sta dva plazova zasula cesto Ožbalt-Kapla. Cesta je zaprta. O zemeljskem plazu poročajo tudi iz Selnice ob Dravi.

Jutri se bo zjasnilo

Danes bo oblačno, v večjem delu države bo občasno še deževalo, pogosteje v vzhodni polovici. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo okrepila. Popoldne bodo padavine na zahodu večinoma ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe. Ponekod bo še pihal severni veter, burja na Primorskem bo postopno slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastale bodo kratkotrajne plohe. Pihal bo veter severnih smeri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.