Slovenija
16 ogledov

Močno deževje je že poplavilo nekaj kleti

Poplavljeno Ljubljansko barje Saša Despot
Zaradi močnega deževja je v osrednji Sloveniji pričakovati manjša razlivanja voda. Meteorna voda pa je že zalila nekaj kleti.

Na agencija za okolje na območjih Gradaščice, Ljubljanice, Krke in Spodnje Save pričakujejo manjša razlivanja. "Zaradi intenzivnih padavin lahko danes sredi dneva še hitro narastejo manjši vodotoki in reke zlasti na območju osrednje Slovenije, predvsem na širšem ljubljanskem območju, v Zasavju in Posavju ter območju južne Slovenije. Ponekod se bodo vodotoki razlili ob strugah." Ob tem še napovedujejo, da se bodo poplavljena območja ob Ljubljanici na Ljubljanskem barju danes nekoliko povečala. Večina rek pa naj bi v soboto že upadala.

Hidrološko opozorilo  | Avtor: Arso Arso
Močno deževje pa je v osrednji Sloveniji že povzročilo nekaj nevšečnosti. Uprava za zaščito in reševanje v Dobrovi, Brezovici, Ivančni Gorici, Igu in ljubljanski Rakovi Jelši poroča o zalitih kleteh in hišah. Zalita je tudi cesta v Spodnjih Gameljnah.

Že jutri naj bi močno deževje ponehalo. Od sobote do torka naj bi bilo po napovedih meteorologov večinoma sončno s popoldanskimi temperaturami med 15 in 20 stopinj Celzija. Sodeč po napovedih, pa si v ponedeljek obetamo temperature za kratke rokave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.