Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Močno pijan povzročil smrtno nesrečo in pobegnil

Kolesarja sta trčila med vožnjo. Žurnal24 main
V Mariboru je sinoči ob 22.30 prišlo do hude prometne nesreče s smrtnim izidom.

"Kot so na številki 113 dobili obvestilo policisti, je do nesreče prišlo malo naprej od križišča za Marles proti Limbušu. V nesreči sta bila udeležena 73-letna kolesarka in voznik kombiniranega vozila, ki pa je z mesta nesreče pobegnil," je za žurnal24.si povedal Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Na mesto nesreče so takoj napotili policiste in reševalce, ki so pomagali starejši kolesarki; s hudimi poškodbami so jo odpeljali v UKC Maribor, kjer je za posledicami nesreče malo pred eno zjutraj žal umrla.

Odpeljal, se vrnil in spet pobegnil

Policijska preiskava je pokazala, da je kolesarka vozila pravilno, medtem ko je voznik brez zaviranja s prednjim delom vozila trčil v zadnji del kolesa.

"Po trčenju je njeno kolo odbilo proti desnemu robu smernega vozišča, kolesarko je vrglo na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nato pa je padla z vozila po vozišču in obležala ob desnemu robu vozišča hudo telesno poškodovana," je za žurnal24.si povedal Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Voznik, doma iz okolice Maribora, se je z vozilom ustavil 70 metrov naprej od mesta nesreče. Peš se je vrnil nazaj na mesto prometne nesreče, pogledal kaj se je zgodilo, nato pa se spet obrnil, odšel nazaj do svojega vozila in s kraja pobegnil naprej proti Limbušu.

Ob pomoči priče prometne nesreče so policisti vozilo in voznika izsledili v naselju Log. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 1,14 mg/l alkohola.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • korli 15:47 23.julij 2015.

    ka je šla stara z žura,ali kaj je lapedrala okol ob tej ur ?

  • puys 14:25 23.julij 2015.

    Kriv je ker je bil pijan. Če je staro zanašalo in je bila brez luči na kolesu, nima nobene veze.

  • kapibara 10:53 23.julij 2015.

    Kar mu bo pa, žal, se štelo v olajšavo.. :-(