Magazin > Lepota & telo
126 ogledov

Barve in golota na tednu mode

Almira Sadar & NitiNiti
1/50
Anže Petkovšek
Prvi dan slovenskega tedna mode je za nami. Prihodnje toplo obdobje bodo po napovedih oblikovalcev zaznamovale barve, igrivost, goli hrbti in kratke hlače.

Teden mode, ki bi se pravzaprav lahko imenoval dva dneva mode, je v prvem dnevu pokazal marsikaj. Na modni brvi smo lahko videli celo paleto barv in stilov, vsi modni oblikovalci pa so imeli isti skupni imenovalec: nosljivost. In prav v tej se slovenski teden mode razlikuje od milanskega, pravi modna strokovnjakinja Lorella Flego. "Na modnih revijah je vedno tako, da 80 odstotkov oblačil, ki jih vidimo, sploh ne pride do trgovin, saj so narejena le za modno revijo. Pri nas pa je ravno obratno, videli smo precej stvari, ki so popolnoma nosljive."

Moški so pozabljeni

Po napovedih oblikovalcev, ki so se v Kinu Šiška predstavili včeraj, bomo prihodnjo pomlad najbolj modni, če bomo v barve odeti od glave do pet, pri čemer ne smemo pozabiti na kratke hlače in kratke obleke, obvezni kos bodo tudi ohlapne majice. Vsak oblikovalec je temu receptu dodal ščepec svojega. Aleksandra Brlan je v svojo kolekcijo vpletla cvetlične vzorce, Tanja Zorn resice, Farandula čipke. Če pa ste bolj drzne narave, kot Almira Sadar & NitiNiti, si nadenite prosojne majice, ki se rade družijo z barvitimi cofi. So pa na žalost vsi oblikovalci, razen Aleksandre Brlan, pozabili na moško modo. Več njihovih stvaritev si oglejte v zgornji galeriji.

Morda za marsikaterega oblikovalca slišite prvič, a to je po besedah modnega guruja Milana Gačanoviča le velik plus. "Dober teden mode je takrat, ko pogledaš program in kakšnega oblikovalca ne poznaš. Bilo je lepo, krasno, spodbudno in mislim, da bo drugo leto še boljše." Še prej pa bomo pokukali, kaj so nam oblikovalci pripravili danes, na drugem dnevu tedna mode. Reportažo z modnih revij in zakulisja si oglejte jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.