Svet
11 ogledov

Mogoče bo še predsednik, mogoče ne

Vojaška Parada v Beogradu EPA
Ruski predsednik ne želi biti dosmrtni vladar.

Ruski predsednik Vladimir Putin napoveduje, da ne namerava biti doživljenjski predsednik.

"To bi bilo slabo in škodljivo za državo, pa tudi meni tega ni treba," poudarja Putin v intervjuju za rusko tiskovno agencijo TASS.

Kljub temu pa se Putin očitno predsedniški službi ne namerava tako hitro odreči. "Obstaja velika verjetnost, da bom ponovno kandidiral za predsedniško funkcijo. Ustava mi to dopušča, ni pa še zagotovo, da se bom dejansko odločil spet kandidirati," napoveduje.

Prizadelo bo vse

Ruski predsednik opozarja, da "padec cene energentov lahko prizadene vse. Tudi tiste, ki spodbujajo padec. To še zdaleč ne pomeni, da bi sankcije uperjene proti Rusiji, nadli padec cene nafte in devalvacija nacionalne valute, negativno vplivali ali povzročilo katastrofalne posledice samo Rusiji. Vsi bodo prizadeti," poudarja Putin.  

 

Odgovornost za poslabšanje situacije, po njegovem, nosijo predvsem Združene države Amerike (ZDA).

Ne ve, kako se bo počutil

Leta 2018, ko bodo Rusi naslednjič izbirali predsednika, pravi Putin, se bo odločal glede na "takratno situacijo in na lastno razpoloženje."

Putin je bil predsednik Rusije od leta 2000 in 2008 dva štiriletna mandata zapored, nato je štiri leta Rusijo vodil kot predsednik vlade. Medtem se je spremenila ustava, ki predsedniku države omogoča šestletno vladanje, zaradi česar je leta 2012 Putin postal novi-stari predsednik do leta 2018.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.