Šport > Nogomet
58 ogledov

"Hočete mojega sina? Dajte mi traktorje!"

Moise Kean Juventus EPA
Podaljšanje pogodbe mladega napadalca je dobilo zabaven zaplet.

Malce bolj poučeni ljubitelji nogometa ste že slišali za ime Moise Kean. Gre za 17-letnega Italijana s koreninami iz Slonokoščene obale, ki je v zadnjih mesecih dobil nekaj minutaže v vrstah Juventusa.

Kean je lanskega novembra postal prvi nogometaš rojen leta 2000, ki je zaigral v eni od petih najmočnejših evropskih lig (La Liga, Premier League, Bundesliga, Serie A, Ligue 1), nato pa še prvi med vrstniki z nastopom v Ligi prvakov. Pretekli mesec je na seznam dosežkov dodal še prvi gol, ki ga je zabil igralec rojen po letu 1999 v kateri od najboljših petih lig.

"Niso se mi še oglasili"

Kean, ki je kariero začel pri Astiju, nato pa se pred prihodom v Juve kalil še pri Torinu, je pokazal dovolj, da si je prislužil dolgoročno profesionalno pogodbo. Njegov agent Mino Raiola je izpogajal petletni dogovor s 700 tisočaki zaslužka na sezono, a oglasil se je še Keanov oče.

"Ta ponudba Juventusa je v redu, 700.000 evrov letno je dobra številka. Toda obljubili so mi tudi celotno opremo za moje posestvo v Slonokoščeni obali. Želim nove traktorje, Raiola jim je to povedal. Niso se mi še oglasili," je za Tuttosport povedal Moisejev oče Biorou Jean.

Nogometašev oče Biorou Jean, ki se je v Italijo preselil še pred rojstvom Moiseja, je v pogovoru za Tuttosport glede Raiole dejal še, da "se sicer predstavlja kot agent mojega sina, a jaz nisem z njim podpisal ničesar."

Biorou Jean je želel traktorje s Fiatom povezanega proizvajalca New Holland, ta ima namreč sedež v prestolnici Piemonta in je bil v preteklosti tudi eden glavnih sponzorjev Juventusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.