Slovenija
130 ogledov

Mojca iz Celja: "S sabo na morje vzamem socialno ogroženega otroka!"

Mojca FB
"Če kdo ve za kakšnega otroka iz socialno ogrožene družine, ga z veseljem vzamem za en teden na morje na moje stroške," je pred petimi dnevi na svoj Facebook profil napisala Mojca. Danes se je odločila, na morje bo vzela dva otroka.

"Čez en mesec odhajam na daljši dopust ... tam v moj drugi dom, ki sicer ni prestižen, je pa ob morju v naravi ... Glede na čedalje večjo stisko ljudi, pravzaprav imam v mislih bolj otroke in ker bom sama in seveda s mojo ljubico od psa ...Torej, če kdo ve, za kakšnega otroka iz socialno ogrožene družine, ga z veseljem vzamem za en teden na morje na moje stroške," je v začetku junija na svoji Facebook strani napisala 50-letna Mojca iz Celja in svoje Facebook prijatelje pozvala, da njeno objavo delijo. Njen pogoj je bil, da je otrok star med 10 in 12 let ter, da se ne boji psov.

"Zelo težko delo me čaka"

Objava, ki je bliskovito zakrožila, je bila deležna številnih pozitivnih komentarjev in čestitk, na Facebooku je bila širjena več kot 3200-krat. "Zanimanje je ogromno, težko, zelo težko delo me čaka, ker ne bi želela, nikomur naredit krivice ..." nam je sporočila nekaj dni kasneje. "Težko sem prebirala sporočila, zgodbe ljudi, otrok ... tudi jaz sem zgolj človek s čustvi ... in se me je vsaka zgodba dotaknila." Tudi sama ima za sabo grenko izkušnjo, ko jo je zapustil partner in je ostala sama z otrokom, ki mu ni mogla privoščiti niti osnovnih stvari.

"Na morje peljem oba."

Danes pa je stopila v kontakt z očetom dveh otrok, dvojčkov. "Torej na morje odpeljem dva, ker pač enega ne bom pustila doma," je sporočila številnim novim prijateljem na Facebooku, hkrati pa se odločila, da to ne bo njeno zadnje tovrstno dejanje. "Prek te svoje ideje sem spoznala ogromno ljudi, ki so me vzpodbudili in se mi priključili ... tokrat v zimskih počitnicah."

Mojca se ukvarja s svetovanjem ljudem v stiski po telefonu in kot pravi, si že zaradi tega želi pomagati. Sporoča, da zaradi varovanja osebnih podatkov še ne bo razkrila, "kdo in zakaj  ... ampak kakor sem napisala, vsaka zgodba je težka...," pravi in se zahvaljuje za vse odzive. "Vsem vam pa hvala za podporo, vzpodbudo, lepe besede ... kar je prišlo v moj nabiralnik, bom tudi ob priliki objavila ... Še so smo dobri ljudje ... sicer pa dobro se vedno vrača z dobrim."

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 16
  • kapibara 08:39 08.junij 2016.

    Država tega NE bi smela dopustiti- delati.. Pa ne osebno, ampak preko samega "obratovanja "države.. !!

  • kapibara 08:37 08.junij 2016.

    Križarji so nekoč bili otroci, sedaj so pa odrasli.. :-)Drugače pa ena sama Velka Pohvala tej gesti.. !!

  • dragec 08:08 08.junij 2016.

    Pridi in me povohaj, uš ssdss ovska