Svet
47 ogledov

"Moje dekle je ovadilo Gotovino“

Ante Gotovina Anto Magzan/PIXSELL
Za hrvaške medije je spregovoril fant direktorice hotela, ki je pripomogla k aretaciji generala Gotovine.

Sedemintridesetletni španski didžej Luis Torres je odkril, da je tesno povezan s Hrvaško. Bil je namreč v zvezi z žensko, ki je policiji prijavila generala Anteja Gotovino. Torresovo nekdanje dekle je bila direktorica hotela Bitacora na španskem otoku Tenerife, kjer so ujeli generala. Direktorico so zaposleni poklicali iz recepcije, potem ko so se jim zdeli dokumenti, ki jih je imel Gotovina, sumljivi. Za Večernji list je Torres razkril, da je bil z njo, ko je poklicala policijo.

"Bilo je ob treh ponoči, ležala sva v postelji, ko je zazvonil telefon. Na recepciji so opazili sumljive dokumente in poklicali moje dekle," je začel svojo pripoved Torres. "Takoj je poklicala policijo. Naslednji dan se je začela spektakularna akcija, v kateri so tajni agenti ujeli generala."

Torres je v hotelu večerjal s prijateljem, Avstralskim Hrvatom Jozom Grgićem Jablanom, ko so tajni agenti zavzeli ves hotel. Trije med njimi so rezervirali sobo v nadstropju, kjer je bival Gotovina. "Na večerji so prišli do njega, mu dali roke na hrbet, nadeli lisice in ga odpeljali. Pri aretaciji se ni upiral niti ni bil oborožen," je še povedal didžej.

Aretacijo je posnela videokamera, posnetek pa je kmalu preplavil hrvaške in svetovne medije. Gotovino so naslednji dan prepeljali v Haag, kjer je preživel sedem let. Po oprostilni sodbi konec novembra lani se je vrnil v rodni kraj Pakoštane.

Hotel je postal prava atrakcija

Hotel Bitacora, kjer so prijeli generala, je po slavni aretaciji postal zelo priljubljen, še posebno med hrvaškimi turisti. Goste zanima, kje je Gotovina sedel, kaj je jedel in pil, naročajo celo isto vino, kot ga je general. Med srečneži, ki so sedeli na stolu, na katerem je general sedel, ko so ga aretirali, je bila tudi hrvaška pevka Danijela Martinović. Povedala je, da se ji je natakar pohvalil, da je spoznal generala in ga opisal za elegantnega in dobrega človeka, ki je dajal velike napitnine. "Srce mi je razbijalo od razburjenja, ko sem sedla za isto mizo," je opisala v svojem dnevniku. 

Ko je bil Gotovina v priporu, je dobival na stotine razglednic iz omenjenega hotela. "Zelo sem se jih razveselil," je povedal, ko so ga spustili na prostost. "Večina je na razglednici zapisala, da so zahtevali namestitev prav v moji sobi," je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.