Šport
67 ogledov

Mojster: Cvijanović zadel s polovice igrišča

Goran Cvijanović Moises Rijeka Zadar Kantrida HNL Facebook
Goran Cvijanović, ki je na začetku te sezone treniral z drugo ekipo Maribora, je zablestel v sedmem kolu prve hrvaške nogometne lige (HNL).

V ekipi Rijeke je pod vodstvom Matjaža Keka in njegovega pomočnika Matjaža Florjančiča v tej sezoni že zablestel slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić, vse večjo vlogo v moštvu z obale Kvarnerskega zaliva dobiva tudi Goran Cvijanović. Slednji se je v nedeljo izkazal s fantastičnim golom, ko je ob zmagi Rijeke nad Zadrom (6:1) zadel s svoje polovice.

"Čestital bi soigralcem in strokovnemu štabu, res smo odigrali dobro tekmo. Imeli smo manjše probleme, a smo izkoristili večino naših priložnosti in tekmo mirno privedli h koncu," je zanesljivo zmago proti Dalmatincem opisal nekdanji nogometaš Maribora in Gorice.

Brezovec sprostil mesto za Cvijanovića

Na novinarsko vprašanje, ali je že kdaj zabil gol iz 40, 45 metrov oddaljenosti, je slovenski reprezentančni vezist z nasmehom na obrazu odgovoril: "Mislim, da sem streljal celo iz svoje polovice, tako imam v spominu. Preden sem sprejel podajo, sem videl, da vratar Zadra stoji precej iz vrat, udaril sem po žogi in šla je tja, kamor sem si najbolj želel - v gol," se je Cvijanović spomnil prekrasnega zadetka, ki je na noge dvignil več tisoč navijačev na reški Kantridi.

Goričan je v drugem polčasu zamenjal dosedanjega kapetana Rijeke Josipa Brezovca, ki se podaja na posojo v italijanskega drugoligaša Spezio, katere lastnik je Gabriele Volpi, ki ima glavno besedo tudi pri klubu, ki ga s klopi vodi Matjaž Kek. Cvijanović je prekrasen zadetek dosegel v 85. minuti in izid povišal na 5:1 v korist domačih.

Hajduk daleč zadaj, Ćiro pri Zadru?

Rijeka je z zanesljivo zmago ostala na drugem mestu lestvice, točko za vodilnim zagrebškim Dinamom, ki je na splitskem Poljudu v sodnikovem dodatku zaostanek z 2:1 uspel spremeniti v zmago (2:3) in je tako že tretjič zapored slavil na stadionu največjega rivala Hajduka. Slednji ima na tretjem mestu že devet točk zaostanka za Zagrebčani. 

Zadar je po visokem porazu padel na predzadnje, deveto mesto. Že pred tekmo z Rijeko so se Dalmatinci razšli s trenerjem Ferdom Milinom, tako da je moštvo na Kantridi vodil njegov pomočnik Zvonimir Jurić. Pri naših južnih sosedih so se pojavile govorice, da bi na klop Zadra lahko sedel "trener vseh trenerjev" Miroslav Blažević, ki si je dvoboj na Reki ogledal v živo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.