Šport
54 ogledov

Mok bo kaznoval tri boksarje iz Ria

michael conlan EPA
Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo kaznoval tri boksarje, ki so na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru vplačali stave na dvoboje.

Na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je boks prvič v zgodovini dovolil nastope tudi profesionalcem, dva irska boksarja in Britanec pa so stavili na olimpijske dvoboje, kar je iz etičnih razlogov prepovedano.

Boksarji, ki so vplačali stave, so 24-letni Irec Michael Conlan (bantam), njegov 27-letni rojak Steve Donnelly (velter) ter 25-letni Britanec Antony Fowler (srednja). Omenjena trojica bo za kazen morala opraviti posebno izobraževanje znotraj programa Moka, da bo lahko kandidirala za nastop v Tokiu 2020.

Mok je ob tem irski in britanski boksarski zvezi izrekel tudi opomine, da svojih športnikov ni ustrezno podučila o olimpijskih pravilih, ki prepovedujejo igre na srečo. Noben od trojice boksarjev v Riu ni osvojil kolajne, je bil pa Conlan vpleten v afero, kjer naj bi ga pristranski sodniki v četrtfinalu oškodovali za zmago proti Rusu Vladimirju Nikitinu.

Stave športnikom na olimpijskih igrah niso dovoljene zaradi preprečevanja krojenja izidov. Pravilnik je v veljavi od decembra 2015 in je bil prvič letos v uporabi tudi na igrah v Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.