Šport
16 ogledov

Real se je namučil

Cristiano Ronaldo EPA
Real Madrid se je precej namučil na gostovanju pri Bezjakovem Ludogorcu. Težak dvoboj je tudi za Atleticom, ki je ugnal Juventus, zanesljiva pa sta bila Arsenal in Borussia.

Poleg Mariborčanov ima slovenski nogomet v Ligi prvakov še dva predstavnika. Na derbiju skupine A med Atleticom in Juventusom bo sicer Jan Oblak tokrat tekmo spremljal le s klopi. Po treh prejetih zadetkih na gostovanju pri Olympiacosu je trener Diego Simeone slovenskega vratarja namreč posedel na klop, prednost pa je tako kot v španskem prvenstvu dobil tridesetletni Miguel Ángel Moyà.

Arda Turan | Avtor: EPA EPA
Tekma v Madridu je nevtralnim navijačem v prvem polčasu ponudila le malo. Še najbolj je po golu zadišalo po roki Artura Vidala v kazenskem prostoru, obema vratarjema pa v prvih 45 minutah ni bilo treba resneje posredovati. Atleti so prevladovali v drugem polčasu, z roko je pri Juventusu tokrat igral Martín Cáceres, a številne podaje v kazenski prostor niso obrodile sadov do 75. minute, ko je predložek Juanfrana najprej preletel Maria Mandžukića, a je na drugi vratnici spretno reagiral Arda Turan in poslal žogo za hrbet Gianluigija Buffona. Domačini so se nato zadovoljili z vodstvom, Juventus pa ni uspel resneje prebiti domače obrambe.

V Malmöju je bil znova junak ob velikem uspehu 32-letni kapetan Markus Rosenberg, ki je dvakrat zatresel mrežo Olympiacosa.

Ludogorec povedel, Ronaldo zgrešil z bele točke

Napadalec Roman Bezjak je tekmo z Real Madridom začel v prvi postavi Ludogorca. Bolgarski prvak je presenetljivo povedel že v šesti minuti tekme, ko se je po kotu gostiteljev najbolje znašel Brazilec Marcelinho. Že v 10. minuti bi lahko beli balet izenačil, vendar Cristiano Ronaldo ni izkoristil enajstmetrovke, vratar Vladislav Stojanov je zaustavil Portugalčev strel. Ta je precej uspešneje vajo ponovil v 24. minuti, ko je z bele točke zadel za 1:1. Obe najstrožji kazni sta bili sicer storjeni prav nad Ronaldom, ta pa je po prvi enajstmetrovki tudi že zadel, a so škotski sodniki zadetek neupravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Gostje so bili tudi v nadaljevanju polčasa nekoliko podjetnejši, a je na drugi strani mrežo zatresel Bezjak, ki je preigral tudi slovitega Ikerja Casillasa. Na njegovo žalost so mu sodniki tokrat pravilno dosodili offside.

Marcelinho | Avtor: EPA EPA
V drugem polčasu je vodstvo gostov še nekajkrat preprečil vratar Stojanov, Javier Hernandez pa po uri igre s petih metrov ni uspel žoge poslati v prazen gol. Bolgarska obramba, izkazal se je Jordan Minev,  je nato v 68. minuti uspela z golove črte izbiti žogo po strelu Ronalda, na drugi polovici igrišča pa je zapretil Marcelinho. V 77. minuti pa je po podaji Marcela v kazenski prostor le zadel Karim Benzema. V 91. minuti so imeli Bolgari lepo priložnost za izenačenje, a je blok Realove obrambe zdržal, Marcelo pa je izbil žogo iz nevarnega položaja.

Basel je že na prvi tekmi v Madridu pokazal, da zna premagati tekmečevo obrambo, Liverpool pa se je doma zelo namučil proti Ludogorcu. Tokrat so Redsi sprožili celo nekaj več strelov kot Švicarji, a so ti odločilni zadetek dosegli na začetku drugega polčasa. Po kotu Taulanta Xhake je žoga zadela Martina Škrtela, vratar Simon Mignolet je odlično ubranil, a najhitreje je nato reagiral 33-letni kapetan Marco Streller, ki mu ni bilo težko zadeti iz bližine. Liverpool je bil še najbližje izenačenju po topovskem poizkusu Maria Balotellija s prostega strela.

Arsenal izjemno prepričljiv do rdečega kartona

Arsenal se je na 18. obletnico, ko je na klop topničarjev sedel Arsene Wenger, pomeril z Galatasarayjem. To je prvo medsebojno srečanje obeh moštev po finalu pokala Uefa leta 2000, ko so bili Turki povsem nadigrani, a vseeno slavili po enajstmetrovkah. Tudi tokrat je bil Arsenal precej boljši že v uvodnih minutah, po nekaj polpriložnostih pa je Londončane v vodstvo popeljal Danny Welbeck, ki se je znašel sam pred vratarjem Fernandom Muslero po odlični podaji Alexisa Sáncheza. Angleški reprezentant je s svojo hitrostjo turški obrambi znova pobegnil že v 30. minuti in še enkrat poslal žogo mimo Urugvajca. Že tri minute kasneje je bil Welbeck blizu prvega hat-tricka v karieri, a je slabo streljal s kakšnih 12 metrov. Velikansko premoč Arsenala je v 41. minuti z novim pobegom potrdil še Alexis Sánchez

Danny Welbeck | Avtor: EPA EPA
Welbeck je že v 52. minuti prišel do prvega hat-tricka v karieri. Tokrat ga je po vtekanju v kazenski prostor našel Alex Oxlade-Chamberlain. V 60. minuti je nekaj novih sivih las Wengerju povzročil vratar Wojciech Szczęsny, ki je podrl prodirajočega Buraka Yılmaza. Poljak je dobil rdeči karton, Yilmaz pa je zanesljivo izvedel tudi enajstmetrovko. V 74. minuti bi lahko prednost domačih še nekoliko zmanjšal Wesley Sneijder, a je žoga po njegovem strelu švignila mimo desne vratnice domačih vrat. Kasneje se je z dvema paradama izkazal rezervni vratar Arsenala David Ospina. V 94. minuti je Santi Cazorla že premagal Muslero, a je na golovi črti žogo izbil Kaya Semih

Tudi drugi favorit v skupini D je bil prepričljiv. Dortmundska Borussia je na gostovanju pri Anderlechtu povedla že v 3. minuti. Shinji Kagawa je z lepim lobom podal čez zadnjo vrsto Belgijcev, Ciru Immobileju pa ni bilo težko zadeti s položaja ena na ena. Izbranci Jürgena Kloppa so bili precej boljši, a so domačini le nekako zdržali do glavnega odmora. V drugem delu igre se je dominacija Nemcev nadaljevala, z dvema goloma pa jo je potrdil kolumbijski rezervist Adrián Ramos. Gostitelji so pred tretjim zadetkom Dortmundčanov sicer zatresli okvir vrat.

V Sankt Peterburgu brez zadetkov

Zenit, Monaco | Avtor: EPA EPA
Prva sredina tekma v Ligi prvakov se je v Sankt Peterburgu končala brez zadetkov. Na vrhu skupine C tako ostajata Zenit in Monaco, ki sta pred tokratno delitvijo točk, zmagala v prvem kolu skupinskega dela. Gostitelji so sprožili desetkrat na gol tekmeca, od tega štirikrat neposredno na vrata Monaca, francoski prvoligaš pa je poizkušal osemkrat, domači vratar Juri Lodigin pa se je moral še najbolj izkazati ob poizkusu Yannicka Ferreira-Carrasca, ki je v isti akciji poizkusil dvakrat, po drugem strelu je žoga oplazila vratnico.

"Lahko bi dobili to tekmo, a vsaka točka v Ligi prvakov je zelo pomembna. Naslednjič bomo boljši," je po koncu tekme sicer navijačem Zenita sporočil belgijski reprezentant Axel Witsel

Bayer iz Leverkusna, ki je nesrečno izgubil v prvem kolu na gostovanju pri Monacu, je bil tokrat prepričljiv proti Benfici.

Liga prvakov, 2. kolo:

Skupina A

Atlético : Juventus  1:0 (0:0)
Turan 75.

Malmö : Olympiacos  2:0 (1:0)
Rosenberg 42., 82.

Vrstni red: Juventus, Atlético, Malmö in Olympiacos 3 točke.

Skupina B

Ludogorec : Real Madrid  1:2 (1:1)
Marcelinho 6.; Ronaldo 24./11-m, Benzema 77.

Basel : Liverpool  1:0 (0:0)
Streller 52.

Vrstni red: Real Madrid 6 točk, Liverpool in Basel 3, Ludogorec 0.

Skupina C

Bayer
: Benfica 3:1 (2:0)
Kiessling 25., Heung-Min 34., Çalhanoğlu 63./11-m; Salvio 62.

Zenit : Monaco  0:0

Vrstni red:
Zenit in Monaco 4 točke, Bayer 3, Benfica 0.

Skupina D

Anderlecht : Borussia (D)  0:3 (0:1)
Immobile 3., Ramos 70., 79.

Arsenal : Galatasaray   4:1 (3:0)
Welbeck 22., 30., 52., Sánchez 41.; Yilmaz 63./11-m 

Vrstni red: Borussia (D) 6 točk, Arsenal 3, Anderlecht in Galatasaray 1.

Komentarjev 1
  • wester62 15:59 02.oktober 2014.

    zmaga s pomočjo sodnikov.tako je enostavno zmagovati in zame taka zmaga je sramotna zmaga.