Slovenija
70 ogledov

Monika Malešič ni zbrala dovolj podpisov

Miro Žitko Facebook
Kandidati za predsednika še vedno zbirajo podpise, s katerimi bi postali tudi uradni kandidati za predsedniške volitve, ki bodo 11. novembra. Malešičeva jih ni zbrala dovolj.

"Vsekakor sem naredila vse, kar je v moji moči, da bi lahko vložila kandidaturo za predsednico Slovenije, a je to resnično trnova pot, kjer je veliko preprek," je na svojem FB-profilu zapisala Monika Malešič in s tem napovedala, da ostopa od kandidature za predsednico. Zbrati ji je uspelo okoli 2.200 podpisov.

Zapisala je še, da je razočarana, ker ji poslanci, ki jih je prosila za podpis, niso niti odgovorili.  "Absurdno je tudi, da žene poslancev odločajo o tem, komu in za kaj bodo poslanci glasovali in komu lahko dajo glas ter komu ne. Spet drugič je kruta resnica, da poslanci v zameno za glas zahtevajo spolne usluge, in če to zavrneš, glasu ne dobiš," je zapisala. Napoveduje, da bo o svojih izkušnjah med kampanjo napisala knjigo, ki jo bo po njeni pripovedi napisala Suzana Jakšič, znana iz resničnostih šovov.

Tudi spot ni pomagal

Da bi pospešila zbiranje podpisov, je pretekli teden posnela tudi videospot, v katerem v ozkem kratkem krilu s temnimi nogavicami in v obleki slovenske zastave prepričuje ljudi, da ji namenijo svoj glas oziroma podpis.


Žitku manjka le še 300 glasov

Kot kaže, pa bo potrebne podpise uspelo zbrati Miru Žitku. Ker ga podpirata stranki Humana Slovenija in Stranka enakopravnih dežel, mora zbrati  tri tisoč podpisov. Trenutno jih ima 2.700. Torej jih mora do srede, 17. oktobra, do polnoči zbrati še 300.

Sam verjame, da mu bo uspelo ter da bo postal četrti in edini strankarsko neodvisni predsedniški kandidat. V svojem programu se sicer Žitko zavzema za trajnostni razvoj Slovenije in ohranitev našega življenjskega okolja. Pričakuje, da ga bodo kot predsedniškega kandidata z jasno zeleno noto podprle vse zeleno usmerjene stranke.

Komentarjev 15
  • Metka Mirt 20:55 18.oktober 2012.

    predvsem ji manjka pamet

  • Trsten 13:06 17.oktober 2012.

    Dobro, da ni več takih bimbotov kot si ti.

  • mph 09:03 17.oktober 2012.

    Ma glih od nje bo kdo kaj zahteval. Daja jo preganjavica, izmišlja si vse možno že od vsega začetka v obupnih poskusih privlačenja pozornosti. Samo še Marsovci jo niso nadlegovali po nalogu udbomafije ali koga drugega.