Slovenija
33 ogledov

"Monster truck" zapeljal v množico

Monster truck nesreča
1/4
EPA
Med predstavo v nizozemskem Haaksbergnu je voznik enega od tako imenovanih monster truckov zapeljal v občinstvo. Umrli so trije ljudje, deček, ženska in moški.

V tragediji je bilo huje poškodovanih še pet oseb, ki so v kritičnem stanju, lažje poškodbe pa je utrpelo še 18 drugih.

Nesreča se je zgodila, ko je terensko vozilo z ogromnimi kolesi in močnim motorjem izvedlo podvig, med katerim je zapeljalo čez vrsto avtomobilov.

Voznik v priporu, krivi tudi organizatorji?

Voznika so čez noč zadržali v priporu, deloma tudi zaradi njegove lastne varnosti, je povedal njegov odvetnik, ki je prav tako razkril, da njegovo stranko sumijo nenaklepnega uboja.

Za zdaj ni jasno, kaj točno je povzročilo tragedijo, pojavljajo pa se ugibanja, da so vozilu odpovedale zavore. Nizozemski mediji so se med drugim razpisali tudi o možnosti, da se organizatorji dogodka niso držali pravil mednarodne zveze za dirke z monster trucki, ki zapovedujejo, da morajo biti gledalci ves čas nastopa vsaj deset metrov stran od vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.