Šport
17 ogledov

Montreal še petič v šestih poskusih

Max Pacioretty montreal canadiens Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na četrtek na sporedu šest tekem.

Tekma med Dallas Stars in Montreal Canadiens se je končala po podaljšku, s 4:3 so v gosteh slavili hokejisti Montreala. Mož odločitve je bil Max Pacioretty, ki je tako Montreal Canadiens popeljal do nove zmage v podaljšku. Ekipa je tej sezoni zabeležila že pet zmag v šestih tekmah z dodatnim igralnim časom. Pacioretty se je med strelce vpisal tudi v rednem delu srečanja.

"Gostovanja so do zdaj za nas zelo uspešna. Doslej nismo dobro igrali v podaljških, a očitno nam je veliko število tekem s podaljškom pomagalo, da smo zdaj v tem elementu igre boljši," je po tekmi povedal Pacioretty, ki je doslej v karieri dosegel že osem golov v podaljških, od sezone 2013/14 pa ima že 33 zmagovalnih zadetkov, ki so odločili tekme, v tem obdobju zaostaja zgolj za Aleksom Ovečkinom (35).

Niz porazov so nadaljevali pri Arizona Coyotes, ki so v gosteh z 0:3 klonili proti Vancouver Canucks. To je bil že sedmi zaporedni poraz za ekipo Arizone. Za kanadsko moštvo so gole dosegli Sven Bärtschi, Brandon Sutter in Bo Horvat. Arizona z 11 zmagami in 26 porazi zaseda zadnje mesto pacifiške skupine.

Anaheim Ducks so z 2:0 premagali Detroit Red Wings. Za gostitelje sta zadela Nick Ritchie in Ondrej Kase, rački pa so s 46 točkami na drugem mestu pacifiške skupine. Na preostalih tekmah so Florida Panthers z 1:4 izgubili proti Winnipeg Jets, Philadelphia Flyers so proti New York Rangers klonili z 2:5, Calgary Flames pa so Colorado Avalanche ugnali s 4:1.

Ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo drevi gostila Detroit Red Wings.

Liga NHL, izidi:

Florida Panthers - Winnipeg Jets 1:4
Dallas Stars - Montreal Canadiens 3:4 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3:0
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:5
Calgary Flames - Colorado Avalanche 4:1
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.