Slovenija
61 ogledov

"Moral sem se vreči v vodo"

kopalec v morju bralka
Konec decembra v morju običajno ne srečamo kopalcev. Ali pač?

Višje temperature na Obali marsikdo konec decembra izkoristi za obisk slovenskega Primorja. Sonce in temperature okrog 10 stopinj Celzija ali še višje so prijetna sprememba v primerjavi z meglo, ki je bila dlje časa prisotna v notranjosti države. 

Nekateri pa obisk Obale izkoristijo za več kot le sprehajanje ob morju. Najpogumnejši si privoščijo tudi skok v morje. Zoran, Primorec, ki živi v Mariboru, je dejal, da "se je moral vreči v vodo, če je že prišel na morje". O tem, kako mrzlo je te dni morje, pa je dejal, da je kot bi skočil v Sočo. 

Danes čez dan je bila najvišja izmerjena temperatura morja v Kopru 10,9 stopinj Celzija, merjeno na postaji Koper - kapitanija, lahko razberemo s podatkov agencije za okolje. V zadnjem tednu so v nočnih urah na omenjeni postaji namerili tudi 11,7 stopinj Celzija. 

kopalec v morju | Avtor: bralka bralka

Skočili bodo tudi na novega leta dan

Zoranovemu zgledu bodo 1. januarja na 13. Novoletnem skoku v morje sledili tudi v Portorožu. Najpogumnejši bodo ob 14. uri skočili v morje na Centralni plaži Portorož. Tokratni skok bo dobrodelno obarvan. Del prijavnine bo šel v dobrodelne namene. 

Organizatorji pričakujejo rekordno udeležbo. Lani se je v morje podalo 445 ljudi, med katerimi so bili tudi številni turisti. Prijave, ki jih zbirajo tudi na spletni strani dogodka, bodo na dan dogodka sprejemali od 12. ure naprej. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.