Slovenija
21 ogledov

Morali bodo odpuščati

Srečko Hvauc mediaspeed
Cene komunale iz leta 2004. Položnice enake vsaj do konca marca.

"Nam druga občinska komunalna podjetja ne bodo pokrivala izgube. Smo delniška družba in se moramo sami znajti na trgu," je pojasnil Srečko Hvauc, prvi mož družbe Nigrad, ki v mariborski občini skrbi za ravnanje z odpadnimi vodami.

Med najnižjimi v Sloveniji

V Mariboru so cene ravnanja z odpadnimi vodami nespremenjene od marca 2004. V Nigradu opozarjajo, da bo imela odločitev mariborskih mestnih svetnikov, ki so do 31. marca zamrznili cene komunalnih storitev, čeprav jih je vlada s 1. januarjem sprostila, posledice za poslovanje družbe. "Trenutne cene, ki so med najnižjimi v Sloveniji, ne zadoščajo več za redno vzdrževanje kanalizacijskega omrežja, kaj šele za nove investicije," je povedal Hvauc. Po njegovih besedah se lahko zgodi, da cen ne bodo sprostili niti po koncu marca. V Nigradu bodo zato morali odpuščati, je dejal Hvauc, in sicer najmanj 12 ljudi. Trenutno je v Nigradu zaposlenih 222 ljudi.

Cena od leta 2004 je sicer 0,39 evra na kubični meter za gospodarstvo in 0,16 evra za gospodinjstvo.

Komentarjev 3
  • feferon 12:24 11.januar 2013.

    Tudi čiste vode bi lahko prihranili še in še, če bi izkoriščali vodnjake ali deževnico. Ampak ne. fajn je kasirat! Dala bi vas v Egipt, ko ni pitne vode na pipah, da bi jo bolj cenil in začel uzvajat ukrepe ...prikaži več za ohranitev čiste vode.

  • feferon 12:21 11.januar 2013.

    Sortiramo vam smeti, vi pa tak jamrate, da je groza! Kar se pa vode tiče- niste vložil v omrežje skoraj nič, kasirate pa tisto,kar je bilo zgrajeno solidarnostno. PACKI! Namesto, da bi uvedli novosti kot je vračanje pvc embalaže proti ...prikaži več kavciji, Prepoved pvc vrečk, ipd samo serete po glavi.

  • slow_slow 08:05 11.januar 2013.

    zanimivo, podjetje posluje s čistim dobičkom ?!?!