Šport > Nogomet
70 ogledov

"Morali bodo razmisliti, kaj pomeni grb Olimpije"

Marijan Pušnik Katarina Ponjavić
Strateg Olimpije je bil po prijateljski tekmi proti Triglavu sila nezadovoljen s predstavo svojih varovancev, čeprav so Ljubljančani slavili (1:3).

Olimpija je v Kranju premagala domači Triglav (1:3), potem ko so Gorenjci dobili prvi polčas. Šef ljubljanskega strokovnega štaba je po srečanju ostro kritiziral svoje varovanec za pristop k tekmi.

"Celotna tekma je bila dober opomin vsem fantom, ki so imeli amaterski pristop. Začelo se je že z obutvijo, nato sam pristop k tekmi ... Proti Zoryi smo sicer izgubili, a s pravim pristopom, danes pa so fantje nastopili na amaterski ravni in tako se ne bori za barve kluba. Nekateri bodo morali resno razmisliti, kaj pomenita ime in grb Olimpije. Z mano vred bi si vsi zaslužili kazen," je bil po srečanju v Kranju oster trener Olimpije Marijan Pušnik.

"Pred tekmo smo opozarjali, kako tekmovalen je Triglav in kakšen nogomet goji. Danes res ni bilo lahko sedeti na klopi Olimpije in gledati, kako fantje prepuščajo duele in kako niso agresivni. Ne glede na fazo priprav in utrujenost morata biti odnos in želja čisto drugačna."

Trener zmajev pred začetkom sezone pričakuje še štiri ali pet okrepitev, ki jih bo ekipa, glede na predstavo v Kranju, potrebovala. "Dolgo sem v nogometu in v tako kratkem času ne moreš v popolnosti oceniti ekipe. Motil me je le pristop, priložnosti je bilo dovolj. A na takšni tekmi bi morali zmagati s štirimi ali petimi zadetki razlike in pokazati, zakaj treniraš dvakrat na dan. To se mora poznati proti amaterjem, ki trenirajo enkrat na dan. Če to ni opazno, potem naj fantje zamenjajo drese."

Do prvenstva je še 17 dni, Pušnik pa je igralcem poslal resno opozorilo. "Časa je za vse enako, to ni izgovor. Vsak trener bi si želel kakšen teden več, toda upam, da bodo fantje, ki bodo prišli, dovolj zaostrili konkurenco v ekipi. Za nekatere bo mogoče motiv, ko se bodo usedli na klop ali pa jih ne bo več med osemnajsterico ali štiriindvajseterico. A morda bo takrat za njihove kariere že prepozno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.