Slovenija
172 ogledov

Morda je bližja, a so lahko cene višje

Ikea Shutterstock
Jutri v Zagrebu Ikea odpira novo nakupovalno središče. A preden se odpravite po nakupih, preverite cene izdelkov na spletu.

S potovanjem v bolj oddaljeno Ikeino trgovino lahko privarčujete tudi več kot sto evrov. 

Štajercem je sicer najbližja graška Ikea, iz Maribora je do nakupovalnega središča le dobrih 60 kilometrov. Dolenjci bodo pri gorivu največ privarčevali z nakupi v Zagrebu, prebivalci zahodne Slovenije pa v Vilešu. Ljubljančani in prebivalci osrednje Slovenije imajo v dosegu nekaj več kot sto kilometrov na voljo kar tri Ikeine trgovine.

Cene preverite na spletu

A predvsem pri večjih nakupih se splača preveriti cene izdelkov v posameznem centru. 

Čeprav imajo Hrvati pet odstotnih točk višji davek na dodano vrednost kot Avstrijci in Italijani, so tam nekateri izdelki cenejši. 

To poudarja tudi poslovodja Ikeinega nakupovalnega centra v Zagrebu Georg Platzer. Od 7.000 od 9.500 ponujenih proizvodov na Hrvaškem je po njegovih besedah cenejših ali cenovno zelo podobnih tistim v Avstriji. 

Zagrebška Ikea ima okoli 35 tisoč kvadratnih metrov nakupovalnih površin, v njej pa je zaposlenih 349 ljudi.

Švedski trgovec se medtem še vedno pogaja za odkup zemljišča v ljubljanskem BTC, kjer naj bi do leta 2020 tudi Slovenci dobili svojo Ikeo.

Komentarjev 2
  • mucek4 16:24 20.avgust 2014.

    Iz Ljubljane (križišče Tivolske in Celovške) do Ikee v Celovcu je 90km preko Ljubelja, in ne rabiš vinjete in ni tunelnine.Preko Karavank pa je 130km (in ne 100 kot zgoraj omenjeno) + tunelnina v vsakem primeru + avstrijska vinjeta, ...prikaži več če se ne pelješ preko Rožne doline. Ki pa zmanjša pot iz 130km na 116km.

  • jnovak 15:29 20.avgust 2014.

    Manjši popravek, do Celovca ni potrebna ne vinjeta, niti ne placate predornine...