Šport > Nogomet
24 ogledov

''Morda je izgledalo lahko, a ni bilo''

Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
"Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo še bolj odločno kreniti po drugi zadetek. Vesel sem, da smo se držali dogovora," je po zmagi proti San Marinu (6:0) dejal Kevin Kampl.

''Pri pripravi na tekmo smo se zavedali, da moramo biti zelo zbrani, saj si nismo želeli privoščiti takšnega kiksa kot so si ga Estonci. Hiter prvi gol nam je olajšal delo, v nadaljevanju pa smo z lahkoto prihajalo do priložnosti. Bili smo mirni in res smo lahko zadovoljni s prikazanim. Morda je nekomu zgledalo, da je bilo lahko, a ni bilo tako," je po dvoboju proti San Marinu povedal Kevin Kampl, ki ga zgolj minimalno vodstvo ob polčasu ni preveč skrbelo.

"Že v prvem polčasu bi lahko mrežo San Marina zatresli vsaj trikrat, a nam to ni uspelo. Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo še bolj odločno kreniti po drugi zadetek. Vesel sem, da smo se držali dogovora in v uvodnih minutah nadaljevanja pridno tresli mrežo gostov. Igrali smo ofenzivno, kar je razumljivo, saj za zmage potrebuješ gole. Sam sem odigral v sredini zvezne vrste, kar mi zelo ustreza."

Strelec drugega zadetka za Slovenijo verjame, da bo visoka zmaga pozitivno vplivala na vzdušje v moštvu: "Ta visoka zmaga nam daje dodaten elan pred nadaljevanjem, z njo pa smo si popravili tudi gol razliko. Pred nami je še dolga pot, na kateri nas čakajo številne težke tekme. Proti Estoniji in Litvi moramo doma obvezno zmagati, posebna zgodba pa bo tekma z Anglijo."

Kampl verjame, da se lahko slovenska reprezentanca enakovredno kosa tudi s Švicarji: "Menim, da ne bi smeli biti brez možnosti tudi proti Švici v gosteh, saj smo že v zadnjih kvalifikacijah dokazali, da z njimi lahko igramo, če bomo dovolj čvrsti v obrambi. Pomembno je, da damo vse od sebe, na koncu pa bomo seštevali točke."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.