Avto
18 ogledov

Morda najbolj trmasti kolesar na svetu

Kolesar Youtube/Jminise
Kolesar se ni pustil prepričati in je zahteval, naj se mu tovornjak ritensko umakne.

Tudi če je imel v osnovi prav, je neimenovani Šved zaradi svoje trme čez noč postal najbolj osovražen kolesar v državi.

Incident se je zgodil v mestecu Vättersnäs are of Jönköping na jugu Švedske, ko sta se na odseku enosmerne ceste iz oči v oči srečala kolesar in skoraj 25-metrski tovornjak s prikolico. Slednji je zapeljal v del zožanega vozišča, v katerega je pred tem z nasprotne strani očitno že prej zapeljal kolesar.

A kolesar se pred 40-tonskim prikoličarjem ni nameraval ukloniti. Ustavil se je pred tovornjakom in odločno zahteval, naj se mu umakne. Pri tem se ni oziral na to, da bi lahko sam zgolj stopil na bližnji pločnik in spustil vlačilec mimo. 

Raje je vztrajal in zahteval, naj na kraj pride spor razrešit policija. Za seboj je napravil kolono okoli 30 jeznih voznikov, navaja Teknikens Värld. 

Po 10 minutah trmarjenja je iz avtobusa stopil neki moški, menda študent, ki se mu je mudilo na izpit, in je zagrabil kolo ter kolesarja ter ju postavil na pločnik. Tega sicer v videu ni vidno.

Policija ni prišla na kraj dogodka, so pa kasneje v odzivu povedali, da je bil kolesar tisti, ki bi moral biti v tem sporu kaznovan, saj je za seboj neupravičeno napravil kolono. "Morda je voznik tovornjaka res storil napako, vendar pa se kolesar ne more kar preleviti v sodnika," je povedal predstavnik policije. "25-metrskega vlačilca ni mogoče kar enostavno prisiliti, naj zapelje vzvratno. Verjetno se je šlo za kolesarjeve principe, vendar jo utegne zaradi oviranja prometa odnesti kaznijo." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • fireblade 22:36 09.oktober 2015.

    ma, razbijem ga kot kanto.

  • Žurnalček 10:07 09.oktober 2015.

    Dajte najprej napisat razločno , kaj je delal po vaše 30metrski, po Policiji pa 25m tovornjak v enosmerni ulici , saj razumel sem tako . Kaj je delal tovornjak v ulici , ki je prepovedana za tako težka vozila '. ...prikaži več In še najbolj važno stvar : Kako je ostalih 30 avtomobilov in celo avtobus prišlo mimo kamiona , ko še kolesar ni mogel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1