Svet
143 ogledov

"Morda nas kličejo, a jih mi ne slišimo"

Nezemljani
Strokovnjakinja Nathalie Cabrol iz inštituta SETI je prepričana, da bomo kmalu odkrili preproste oblike življenja v našem osončju ali novo "Zemljo" v vesolju.

Napredna zunajzemeljska civilizacija morda poskuša priti v stik z nami, vendar bi kljub našim prizadevanjem njihova sporočila lahko šla mimo nas, saj nismo dovolj razviti, da bi jih prepoznali. Tako pravi ameriška astrobiologinja Nathalie Cabrol, ena od vodilnih strokovnjakinj z inštituta SETI, ki se ukvarja z iskanjem zunajzemeljskega inteligentnega življenja. 

Za britanski Daily Mail je povedala, da smo vse bližje najdbi mikrobioloških oblik življenja v našem osončju ali inteligentnih živih bitij v vesolju. Prepričana je, da bomo kmalu odkrili enostavne zunajzemeljske organizme. 

Nezemljani | Avtor: Shutterstock Shutterstock

"Poglejte, kako smo napredovali v zadnjih sto letih," je dejala. "Če je civilizacija, ki je samo tisoč let starejša od nas, kdo ve, kakšne tehnologije in obliko komunikacije uporablja."

Dodaja, da je naše raziskovanje le "praskanje po površini" ter da na vesolje gledamo z našega zornega kota in ne postavljamo vprašanj, kot bi jih morali postavljati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.