• Ned 16 do 28 °C
  • Pon 17 do 27 °C
  • Tor 21 do 24 °C
več na vreme.net

Vesolje

0 komentarjev

"Morda nas kličejo, a jih mi ne slišimo"

Strokovnjakinja Nathalie Cabrol iz inštituta SETI je prepričana, da bomo kmalu odkrili preproste oblike življenja v našem osončju ali novo "Zemljo" v vesolju.

I. H

 

(Foto: Profimedia)

Napredna zunajzemeljska civilizacija morda poskuša priti v stik z nami, vendar bi kljub našim prizadevanjem njihova sporočila lahko šla mimo nas, saj nismo dovolj razviti, da bi jih prepoznali. Tako pravi ameriška astrobiologinja Nathalie Cabrol, ena od vodilnih strokovnjakinj z inštituta SETI, ki se ukvarja z iskanjem zunajzemeljskega inteligentnega življenja. 

Za britanski Daily Mail je povedala, da smo vse bližje najdbi mikrobioloških oblik življenja v našem osončju ali inteligentnih živih bitij v vesolju. Prepričana je, da bomo kmalu odkrili enostavne zunajzemeljske organizme. 

 

"Poglejte, kako smo napredovali v zadnjih sto letih," je dejala. "Če je civilizacija, ki je samo tisoč let starejša od nas, kdo ve, kakšne tehnologije in obliko komunikacije uporablja."

Dodaja, da je naše raziskovanje le "praskanje po površini" ter da na vesolje gledamo z našega zornega kota in ne postavljamo vprašanj, kot bi jih morali postavljati.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima