Šport > Zimski športi
58 ogledov

Morgenstern: ''Ugasnile so vse luči''

Thomas Morgenstern
1/6
EPA
Avstrijski smučarski skakalec Thomas Morgenstern, zmagovalec sobotne tekme svetovnega pokala v nemškem Titisee-Neustadtu, ki je na današnji tekmi v prvi seriji grdo padel, jo je odnesel brez težjih poškodb.

Morgensterna je v prvi seriji današnje tekme v Titiseeju pri doskoku najprej raztegnilo, nato se je nekajkrat zakotalil in za kratko tudi izgubil zavest. Avstrijskega zvezdnika so takoj oskrbeli na prizorišču, nato pa ga sredi finalne serije s helikopterjem odpeljali na tomografijo v Freiburg. Beljačan je bil odziven, vendar čuti močne bolečine, zlasti v prsnem košu, utrpel pa je tudi ureznine po obrazu, je takoj po padcu sporočil glavni trener avstrijske reprezentance Alexander Pointner.

Zdravniški pregledi z računalniško tomografijo so pokazali, da ima Morgenstern hude ureznine in podplutbe po celem telesu, ugotovili pa so mu tudi zlom kosti v desni dlani. Ob tem ima tudi odrgnine in ureznine po obrazu. Beljačan bo preživel noč na opazovanju v zasebni celovški bolnišnici Altis, kamor ga bodo prepeljali še danes. V ponedeljek pa ga čakajo še podrobnejši zdravniški pregledi. Po dodatnih pregledih bo znano, za koliko časa bo moral na prisilni počitek.

"Pri padcu sem razmišljal le o tem, kako Kličku uspe zdržati takšne udarce. Nato so ugasnile vse luči," je v šali dejal Morgenstern in dodal: "Povsod po telesu čutim močne bolečine, a menim, da ni nič resnejšega. Lahko si le predstavljam, da naslednji dnevi zame ne bodo nič kaj prijetni."

Po dobrih novicah si je oddahnil tudi Pointner: "Vesel sem, da se je Thomas izognil resnim poškodbam. Zdaj moramo počakati, kako bo okreval in verjamem, da bo kmalu spet stoodstoten. Želim mu kar najhitrejše okrevanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.