Šport
43 ogledov

Morski psi so slavili v Tivoliju

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 6. kroga lige Ebel doma izgubili z Innsbruckom z 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).

Ljubljanski hokejisti so v petek v petem krogu prekinili začetni niz porazov in po všečni predstavi premagali VSV Beljak za prvi točki v sezoni. A želja, da bi iz zmage naredili vsaj niz dveh, se hokejistom iz Tivolija in njihovim najzvestejšim navijačem ni uresničila; danes je bil v Ljubljani Innsbruck pretrd oreh in je zmagal s 3:0.

Olimpija se je na prejšnji tekmi izkazala z učinkovitostjo v drugem delu, ko je dosegla tri gole v petih minutah. Takšne igre danes ni bilo, saj so prevladovali gostje in bili bolj nevarni pred Andyjem Chiodom. Kljub temu domači niso bili brez priložnosti, vendar so že ob prvi izključitvi na svoji strani prejeli gol. Nadaljevanje je bilo podobno, ob terenski premoči gostov in prizadevanjih zmajev, da bi izenačili. Najbližje je bil Anže Ropret, a ni bil dovolj natančen.

Gola ni bilo, zato pa je konec prvega dela zaznamoval nesrečen dogodek, ko je po strelu enega od gostov plošček priletel v obraz glavnemu sodniku Florianu Widmannu. Zaradi poškodbe so ga odpeljali na pregled v bolnišnico, zaradi krvi na ledeni ploskvi pa so prvi del predčasno končali in manjkajočo minuto in pol nadoknadili pred drugo.

Innsbruck je tudi v drugi polovici tekme vztrajno čakal na napake domačih in jih tudi kaznoval. Najprej po hitrem prodoru Christopha Hörtnagla že v 23. minuti, Ljubljančani so nato nizali napade, ki pa niso bili preveč nevarni za vratarja Adama Munroja. Niti prednost igralca več ni pomagala, ko pa so bili gostje popolni, so pred koncem tretjine dosegli še en gol.

V zadnji tretjini je med vratnici pri domači ekipi stopil Aleš Sila, ki je Innsbrucku ubranil nekaj strelov in tretjino končal brez prejetega dola. Domači so skušali priti vsaj do častnega gola, vendar ni šlo in Munro je mrežo ohranil nedotaknjeno.

V naslednjem krogu se bodo zeleno-beli pomerili z Linzem v gosteh, tekma bo 3. oktobra.

Lestvica:
 1. Red Bull Salzburg   12 točk
 2. Black Wings Linz   10
 3. Vienna Capitals   10
 4. Graz 99ers   9
 5. Innsbruck   6
 6. Sapa Fehervar   6
 7. VSV Beljak   4
 8. Orli Znojmo   4
 9. Dornbirn   4
10. KAC Celovec   3
11. Telemach Olimpija   2
12. Bolzano   2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.