Šport > Nogomet
16 ogledov

Danskega selektorja poslal v pokoj

zlatan ibrahimović EPA
Morten Per Olsen ni več selektor danske reprezentance. Šestinšestdesetletni domači strateg se je poslovil po porazu v dodatnih kvalifikacijah za nastop na Euru 2016

Dansko so v sosedskem skandinavskem derbiju izločili Švedi, ki so v povratni tekmi dodatnih kvalifikacij na remizirali z 2:2 ter napredovali s skupnih 4:3.

Olsen je v zadnjih 15 letih vodil dansko izbrano vrsto. Nekdanji reprezentant je za prihodnji marec napovedal odhod s selektorskega stolčka, a se je po neuspehu domače vrste odločil za takojšen odstop.

"Igralcem sem povedal, da smo se z nogometno zvezo dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanje. V zadnjih mesecih nisem bil zadovoljen z našin učinkom, spremljalo nas je preveč nihanj," je dejal trenerski veteran, ki je kot igralec zbral 102 nastop za reprezentanco v obdobju od 1970 do 1989. Reprezentanco je prevzel po evropskem prvenstvu leta 2000 ter jo popeljal do nastopov na štirih velikih tekmovanjih, v letih 2002 in 2010 so Danci zaigrali na svetovnem prvenstvu, v letih 2004 in 2012 pa na evropskem.

"Zelo me boli, ker na takšen način končujem 35 letno kariero v nogometu, najprej kot igralec in nato kot trener, in mi je zelo žal, ker sem razočaral Dance, navijače. Po zadnji tekmi se počutim povsem izpraznjenega," so besede danskega selektorja ob slovesu.

Švedski nogometni superzvezdnik ter prvi napadalec francoskega PSG Zlatan Ibrahimović pa je v svojem slogu pospremil uvrstitev na Euro 2016. Ibrakadabra je bil z dvema zadetkoma, skupno tremi, najbolj zaslužen za izločitev južnih sosedov, kar je tudi po tekmi prav nič skromno dal vedeti prav vsem. Po tekmi si je dal duška ter je medijski nastop izkoristil za obračun z danskimi mediji, ki so ga že želeli reprezentančno upokojiti.

"Odlično je bilo igrati na Danskem. Pojavljale so se nekakšne zamisli, da bi lahko ta tekma pomenila konec moje reprezentančne kariere, vendar pa sem sam poskrbel, da sem celotno dansko selekcijo poslal v pokoj. Številni so dvomili vame, govorili, da sem star in zanič, vendar pa je to daleč od resnice. Vmešal se je prst usode, tako da bom reprezentančno kariero sklenil na najlepši možni način in to zasluženo na velikem turnirju. Hvala vsem za podporo in vidimo se v Franciji," je dejal Ibrahimović, ki je za reprezentanco skupno zabil že 62 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.