Slovenija
50 ogledov

Moški, ki je uničil kip Matere Božje, razbijal še v knjižnici

kladivo Profimedias
Policija je prijela vandala, ki je osumlejn, da je v koprski stolnici s kladivom razbil stekleno pregrado na oltarju ter kip Marije iz 15. stoletja.

Policija je prijela 41-letnika, ki je osumlejn, da je v koprski stolnici s kladivom razbil stekleno pregrado na oltarju ter kip Žalostne Matere Božje iz 15. stoletja.

"Gre za moškega, starega 41 let, doma z obrobja Kopra," so sporočili s PU Koper. Osumljen je kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena. "Moški pred prijetjem danes ob 13.10 uri vstopil v knjižnico v Kopru, s kladivom poškodoval računalnik in kamero ter odšel s kraja."

Moški je v policijskem pridržanju, policija pa drugih informacij v zvezi s samim postopkov trenutno ne more posredovati.

Povzročena škoda je po oceni predstavnikov Cerkve zlasti zaradi dragocenosti kipa in znaša okoli 100.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • valerijakregar 22:53 23.november 2016.

    kot vedno - blaznež brez imena in priimka !!!!!!!!!!!morda je vadil za nastop v živo.

  • Avatar Leon
    Leon 17:01 23.november 2016.

    To je barbarstvo in je nedopustno v civiliziranem svetu enako kot mazanje in uničevanje spominskih obeležij vsem borcem za svobodo slovenskega naroda . Žal pa je odziv oblasti bolj kilav kot pri sarkalnih spomenikih.

  • Igor Đukanović 16:39 23.november 2016.

    Do amena razbit računalnik in pikico poškodoval kip nista hudodelstvi enakih razsežnosti. Medtem ko prvo (razen res v lokalnih časopisih) ni omembe vredno, se zaradi slednjega moramo zamisliti po celi državi. Saj ne moremo vseh kulturnih spomenikov fizično varovoati ves ...prikaži večes čas. Morali bi vsem privzgojiti odnos, da se nečesa brezpogojno ne sme nikoli.