Svet
17 ogledov

Moški z vozilom zapeljal v množico

Heidelberg, napad EPA
Moški, ki je z vozil zapeljal v množico, je ranil tri ljudi, 73-letnik je ranam kasneje podlegel. Napad naj ne bi imel terorističnega ozadja.

Kaj je bil motiv motiv 35-letnega moškega, ki je v soboto v nemškem Heidelbergu z vozilom zapeljal med pešce, nemška policija še ni ugotovila. Z avtom se je nato zaletel v steber.

Po dejanju je moški, oborožen z nožem, pobegnil peš, policisti pa so ga zaustavili s strelom in ga huje ranili.

Napadalec je bil Nemec, napad pa je izvedel z najetim vozilom. V množico je zapeljal na trgu Bismarckplatz ob vstopu na območje za pešce.

Umrli moški je bil Nemec, lažje poškodbe pa sta utrpela dva avstrijska državljana, ki že več let živita v Heidelbergu. Po ambulantni obravnavi pa sta že zapustila bolnišnico. Gre za 32-letnega Avstrijeca in 29-letna žensko iz Bosne in Hercegovine.

Po navedbah nemškega Bilda naj bi imel napadalec duševne težave, vendar oblasti tega niso potrdile.

Nemčijo je decembra lani pretresel napad na božičnem sejmu v Berlinu, ko je Tunizijec s tovornjakom ubil 12 ljudi in zbežal. Nekaj dni kasneje so ga ubili policisti v Italiji. Najbolj smrtonosen tovrstni napad pa se je zgodil julija lani v francoski Nici, kjer je tunizijski privrženec Islamske države s tovornjakom zapeljal v množico in ubil 86 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.