Svet
230 ogledov

Moško striženje 60 evrov

Škarje in britvica Profimedias
Norvežana je neprijetno presenetila cena, ki so mu jo zaračunali za umivanje glave, striženje in britje.

Frizerski salon v Komiži na otoku Visu je Norvežanu za svoje usluge zaračunal 450 kun, to je nekaj centov manj od 60 evrov, piše Slobodna Dalmacija. "Nisem mogel verjeti, da je to cena za frizerske in brivske usluge," je razočarani Norvežan najprej povedal svojim gostiteljem v Komiži, ki so poklicali novinarje omenjenega časnika.

Ti navajajo, da je cena moškega striženja v Splitu in okolici sicer 50 do 60 kun, torej največ osem evrov, medtem ko bi Norvežan v Oslu za uslugo plačal največ 10 evrov. Slobodna Dalmacija se je obrnila na lastnika frizerskega salona, kjer so milo rečeno oskubili norveškega turista. "To so pač cene mojih uslug, celovitega servisa, ki so ga deležne moje stranke. Vse to je jasno razvidno tudi na ceniku, ki velja tako za domačine kot za tujce," je pojasnil lastnik frizerskega salona "Zoky", Zoran Repanić.

Frizer in brivec dodaja, da usluge poleg striženja vključujejo še masažo lasišča in ramen, britje pa da vključuje še masažo obraza on vrata. Vse to naj bi trajalo uro in pol, zato je takšna tudi cena. Striženje 200 kun (26,58 evrov), umivanje in sušenje las 100 kun (13,29 evrov), britje pa 150 kun (20 evrov).

Lastnik frizerskega salona je še poudaril, da so na otoku vse cene višje kot v Splitu in dodal, da so njegove usluge še podcenjene.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 18
  • jozicamurn 15:30 05.julij 2016.

    Moji fantje dajejo 6 eur vsakič za delo z mašinico in pa malo z škarjami. Moška frizura je pri nas načeloma do 10 eur maks (razen če se ne barva ali eksperimentira kaj blesavega).

  • Johan Spohan 14:15 05.julij 2016.

    Nikjer, ampak je pa poceni.

  • Ferluci 22:59 04.julij 2016.

    Na železniški, brezdomci to delajo.