Avto
43 ogledov

Za most v Mednu celovita obnova

Delna zapora mosta, Medno Anže Petkovšek
Zgodba o enem najbolj obremenjenih mostov v državi, na katerem že leto in pol velja omejitev prometa, je čez noč dobila novo poglavje. Nova rešitev za most v Mednu predvideva obnovo do prihodnje pomladi, ne le začasnega montažnega mostu. Sredstva tudi za nekatere druge odseke.

Potem ko je minuli teden veliko prahu dvignila zgodba o razpisu za postavitev montažnega mostu v Mednu, ker je razpis zaradi pritožb neizbranih ponudnikov v reviziji "padel", je Direkcija za infrastrukturo v ponedeljek sporočila, da razpisa za montažni most ne bodo ponovili, saj so nastale "nove okoliščine".

"V času, ko je Državna revizijska komisija odločala o pritožbi, [je] 12. maja 2015 Direkcija RS za infrastrukturo prejela informacijo, da bo veljavni plan proračuna povečan in da bodo zagotovljena sredstva za zaključitev začasno zaustavljenih gradbišč ter najbolj problematične premostitvene objekte. Ker zakonodaja v tisti fazi ni omogočala ustavitev postopka je morala Direkcija RS za infrastrukturo skladno s pravili postopka le-tega zaključiti. V tem času so že stekle priprave za nov razpis, torej za oddajo del sanacije objekta v Mednu na način trajne rešitve in ne zgolj začasne, kot je to predvideval prvotni razpis."

Država bo torej vendarle celostno pristopila k sanaciji mostu, k čimer so jo prejšnji teden pozvali tudi župani okolišlih občin. 

"Investicijska vrednost nadvoza nad železniško progo in prepusta za njim znaša 2,3 milijona evrov, promet bo v času sanacije objekta potekal dvosmerno po obvoznih cestah, urejenih v ta namen. Vsa dela bodo potekala ob upoštevanju prometa na  elektrificirani glavni železniški progi Ljubljana- Jesenice,  ki poteka pod objektom, skladno s tem je predviden  čas izvedbe 6 mesecev od podpisa pogodbe. V kolikor na nov razpis ne bo pritožb je predvidena oddaja del v septembru," pojasnjujejo na ministrstvu.

Dodatna sredstva bodo omogočila tudi izvedbo drugih projektov - dela na nekaterih izmed njih so zaradi pomanjkanja sredstev vmes zastala  - pa tudi izvedbo razpisa za obvoz ob premostitvenem objektu čez Mlinski potok v občini Dol pri Ljubljani. Gre za povezavo, ki jo za dnevno migracijo uporabljajo tisti, ki se na delo proti Ljubljani vozijo iz Zasavja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • BorutK 19:34 02.junij 2015.

    Naslov je tak, da ste kliknl, komentiral, vključno z mano. In oni bodo dobil cekinčke.

  • Žurnalček 19:19 02.junij 2015.

    2 miljona € za 10m X 10 m betona debeline 80cm !!!! Aste fuknjeni

  • Fulmmer 17:14 02.junij 2015.

    Škoda da pod mostom ne teče reka, bi lahko s splavi vozili avtomobile čez....