Slovenija
15 ogledov

Motiva koristoljubje in maščevalnost

Gostinski lokal na Ptuju Fotosmedia
V priporu upokojeni policist.

Umora 59-letnega gostilničarja, ki so ga 6. decembra našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju, je osumljen 52-letni moški iz okolice Ptuja, ki je zdaj v priporu, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. Najverjetnejša motiva za umor sta koristoljubje in maščevalnost.

"Gre za zelo okrutno kaznivo dejanje. Preiskava je strokovno zelo zahtevna," je dejal Munda. Pojasnil je, da je bila žrtev ustreljena, in potrdil, da je bil osumljeni nekoč zaposlen na policiji. "Je upokojeni policist," je dejal. Ne ve pa, ali ima osumljeni še vedno dovoljenje za posedovanje orožja.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost prejšnji teden. "Izsledili smo ga po nekaj dneh intenzivne preiskave. Zbrali smo dovolj dokazov, da smo zoper njega lahko spisali kazensko ovadbo in ga 14. decembra privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor," je pojasnil Munda.

Preiskava še v teku

Ker preiskava še ni zaključena, na policiji več podatkov ne želijo razkriti. Prav tako še vedno pozivajo vse morebitne priče kaznivega dejanja, ki se je zgodilo v zgodnjih jutranjih urah po zabavi v gostilni, naj posredujejo informacije.

Po poročanju medijev je osumljenec nekdanji policist iz Zabovcev, ki naj bi gostilničarju že večkrat grozil s smrtjo. S pokojnim naj bi bila člana iste lovske družine, kjer naj bi tudi zašla v nesoglasje.

Kdor komu vzame življenje, se ga po kazenskem zakoniku kaznuje z zaporom do 15 let.

Komentarjev 1
  • zztop 13:29 17.december 2013.

    Še v kazenskih zadevah smo nečloveški. Kdor "vzame" komu življenje - "DO" 15 let. ZRADIRAT, javno obesit bi ga bilo potrebno. Uniči življenje več ljudem (družini), njemu pa potem pripadajo vse pravice človeštva in še udobno življenje, brez skrbi. To ...prikaži več me pa razpizdi bolj kot vse ostalo, ki je tud v k...u!!Jebemti politike in vse ostale pametnjakoviče, ki so sprejel in izumil vso to zakonodajo.