Slovenija
107 ogledov

Motiv še vedno neznan

<slovenija> 29.10.07, sodna dvorana, sodnisko kladivo, kladivo, foto Dejan <slovenija> 29.10.07, sodna dvorana, sodnisko kladivo, kladivo, foto Dejan
Bogdan Kraner se brani pred obtožbami o dvojnem umoru.

Bogdan Kraner je lansko poletje v Ihovi umoril svojega polbrata Draga Kranerja in mater Pavlino Kraner. Najprej je zabodel svojega polbrata, nato pa še mamo; ta se je zatekla k sosedom po pomoč, a dva tedna pozneje v bolnišnici umrla.

Kraner je bil v času umora sicer vidno opit, kar so na dosedanjih obravnavah znali povedati tudi policisti, ki so ga prijeli. Da je bil agresiven tudi takrat, ko so ga hoteli prijeti, da jih je spodbujal k temu, naj ga ustrelijo, in da se ni hotel predati zlahka.

Bogdan bil agresiven

Da je bil večino časa pijan in agresiven, so povedali tudi sosedi, ki so do zdaj pričali na Okrožnem sodišču v Mariboru. O njem niso dejali nič kaj lepega. Umorjenega Draga so medtem le hvalili in dejali, da je bil izjemno delaven, prijazen in da nikomur ni hotel žalega. Z Bogdanom sicer nihče ni imel slabih izkušenj, vsi pa so govorili le o govoricah, ki so krožile po vasi.

Bogdanov nečak, sin pokojnega Draga, je med pričanjem dejal, da se spomni, kako je slišal strica govoriti o tem, da bo ubil soseda, ker da se vtika v tuje stvari. Tudi Bogdanov bratranec je vedel povedati, da je Bogdan večkrat komu grozil, da je celo dejal, da bo pobil celo vas. Na današnjem sojenju je Bogdan zadnje odločno zanikal in dejal, da je rekel le, "da je cel svet za v luft spustiti".

Obrambo gradi na neprištevnosti

Kaj je Bogdana gnalo v dvojni umor, še ni jasno. Na prejšnji obravnavi je sicer mnenje podal sodni izvedenec, psiholog Mladen Vrabič, vendar je to potekalo za zaprtimi vrati, zato njegovi izsledki za zdaj niso znani. Bogdan je na predobravnavnem naroku sicer dejal, da se dejanja ne spomni natančno.

Njegov zagovornik obrambo gradi na neprištevnosti, torej da naj bi bila vsebnost alkohola v Kranerjevi krvi previsoka in da zato ni vedel, kaj dela.

Obtožnica ga bremeni uboja s skupno kaznijo 21 let zapora. Ali bo zagovorniku uspelo doseči blažjo kazen zaradi prevelike opitosti kritični dan, bo jasno kmalu. Sojenje se bo nadaljevalo 20. marca.

Komentarjev 2
  • erikkk 18:26 24.februar 2014.

    kaj se ma primer sploh za po sodišču vlačit... neprištevanost je samo izgovor ... ubil je dva človeka ... tak človek sodi za zapahe 30 in več let ... ne pa da boste zdaj grunatli na sodišču pa mu še ...prikaži veče celo zmanjševali kazen ...

  • depresija 17:19 24.februar 2014.

    A je tle sploh treba kaj sodit? 30 let in basta! Problem rešen, denar za sojenje prišparan. Neprištevnost gor al dol..