Šport > Moto športi
21 ogledov

''Motivacija ima en k**** zveze s tem''

kimi raikkonen marco mattiacci EPA
Finski dirkač Kimi Räikkönen je vehementno zanikal, da so rezultati na začetku sezone posledica pomanjkanja motivacije.

Kimi Räikkönen (Ferrari) ostro zavrača obtožbe, da mu v novi sezoni formule ena primanjkuje motivacije. Nekdanji svetovni prvak je najboljšo uvrstitev na prvih štirih dirkah vpisal na VN Avstralije, kjer je bil sedmi, trenutno pa je šele na 12. mestu skupnega seštevka, daleč za moštvenim kolegom Fernandom Alonsom, ki je v Šanghaju prvič letos stopil na zmagovalne stopničke.

Räikkönen, ki se je na začetku sezone vrnil v Maranello, nikakor ne najde skupnega jezika z dirkalnikom F14 T, ki se še zdaleč ne more primerjati z dominantnim W05, ki ga upravljata dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in Nico Rosberg. Srebrni pa niso edina ekipa, ki je v uvodnem delu zasenčila Scuderio, saj so Ferrari na prvih dirkah premagovali tudi Red Bull, Williams, Force India in McLaren. Rdeči so se po zaslugi Alonsovega tretjega mesta sicer pomaknili na četrto mesto kontruktorske razvrstitve.

Nad Räikkönena so se zgrnile obtožbe, da mu primanjkuje motivacije, kar Finec odločno zanika. ''Ne vem, zakaj kar naprej govorite o motivaciji. Če ne bi bil motiviran, ne bi bil tukaj,'' se je jezil 34-letnik. ''Motivacija ima en k**** zveze s tem. Imeli smo nekaj slabih dirk, to se včasih pač zgodi. Cilj je, da se izboljšamo. Čaka nas veliko dela. Niti na eni dirki nismo bili povsem zadovoljni. Težko je. Ko bomo imeli več kilometrine, bomo lahko stvari uredili,'' je povedal Räikkönen.

Karavana formule ena se je iz Kitajske preselila v Evropo, kjer bo 11. maja v Barceloni na sporedu dirka za VN Španije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.