Šport
76 ogledov

Neverjeten razplet hude nesreče

eksplozija calderus Reševalni pas/Twitter
Med dirko FIM CEV Repsol International Championship Moto2 je po nesrečenem spletu okoliščin prišlo do eksplozije rezervoarja za gorivo, v kateri pa začuda ni bilo poškodovanih.

Na dirkališču Motorland Aragon v Španiji je bila na sporedu dirka mednarodnega prvenstva FIM CEV Repsol, katere udeleženci so se las izognili katastrofi. 

V drugem krogu dirke je Xavija Cardelusa odneslo s steze, pri čemer je motociklist izgubil oblast nad motorjem in zgrmel po tleh.

Motor je začelo prevračati po zraku, pri tem pa je odtrgalo rezervoar za gorivo, ki je pristal sredi steze. Večina dirkačev se mu je uspela izogniti, eden pa ga je povozil in sprožil eksplozijo, ki je bolj kot na motociklistično preizkušnjo spominjala na hollywoodski film.

Dirko so nemudoma prekinili, po poročanju svetovnih medijev pa so jo v incidentu kot po čudežu vsi odnesli brez hujših posledic. Po prekinitvi so udeleženci dirko lahko nadaljevali, z izjemo Cardelusa, čigar motor je razpadel na prafaktorje.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.