Avto
89 ogledov

Slovenski policisti bi lahko dobili napihljive zračne blazine v jopičih

Zračna blazina za motoriste
1/6
Helite
Na 24. avtomobilskem salonu v Ljubljani niso razstavljeni zgolj novi avtomobili, ampak še cel kup drugih izdelkov povezanih z mobilnostjo in varno vožnjo. Med razstavljenimi izdelki je tudi napihljiva zračna blazina za motoriste, katero bi utegnili testirati tudi slovenski policisti na motociklih.

Zračna blazina Helite je bila prvotno razvita za zaščito jadralnih padalcev. Na veliko zanimanje in želje francoske policije, pa so jo priredili uporabi na motociklu.

Zračna blazina za motoriste | Avtor: Helite Helite

Motorist si zračno blazino obleče, kot jopič, saj je integrirana v usnjeno, touring ali drugo jakno. V primeru nesreče se varnostna blazina sproži mehansko, in ne s pomočjo elektronskega sprožilca, vzmet preluknja CO2 kartušo, blazina pa se napihne v desetinki sekunde. Napihnjena blazina zagotavlja čvrsto in trdno oporo za glavo in vrat, zaščiti prsni koš, vse vitalne organe, boke, ledvica ter nudi popolno zaščito hrbtenice. 

Zračna blazina za motoriste | Avtor: Helite Helite

Prednost zračne blazine je, da je primerna za večkratno uporabo. Ko se blazina sproži, uporabnik zamenja CO2 kartušo. Tovrstne zračne blazine testirajo neodvisni laboratoriji, univerze in certifikacijski organi, zanjo pa se očitno zanimajo tudi v slovenski policiji, saj so policijski šefi na avtomobilskem salonu v Ljubljani podrobno ogledali demonstracijo zračne blazine in tudi izrazili zanimanje zanjo.

Video: Kako se je zračna blazina sprožila med vožnjo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.