Slovenija > Črna kronika
335 ogledov

Motorist podlegel poškodbam

nesreča, motororist PGD Slov. Konjice
Trčenje motorista in voznika osebnega vozila, motorista v bolnišnici podlegel poškodbam.

Okoli 9. uri se je v Spodnjem Grušovju, na regionalni cesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. 

"V trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Celje. Ob 11.16 so nas iz bolnišnice obvestili, da je motorist zaradi prehudih poškodb, ob 10.40 umrl," je sporočil tiskovni predstavnik mariborske policije Miran Šadl. 

48-letni motorist doma iz Kamnika je vozil za prijateljem - motoristom proti Slovenski Bistrici. V desnem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, ki ga je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 24-letni državljan BiH. 

Policisti so ogled kraja prometne nesreče že zaključili in bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu. Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta do 11.03.

Opozorilo policije:Vročina slabo vpliva na zbranost

Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da so v poletni vročini še posebej previdni, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno vpliva na zbranost. Prometna varnost se namreč v poletnih mesecih običajno poslabša. 

Vsem udeležencem v cestnem prometu, tako voznikom tovornih in osebnih vozil, kot tudi motoristom in kolesarjem svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju. Dosledno naj upoštevajo omejitve hitrosti in cestno prometna pravila. Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev. Še dodatna previdnost velja pri vožnji po lokalnih cestah in na krajših razdaljah v domačem okolju, kjer vozniki običajno manj pozornosti namenjajo dogajanju v prometu.

Sopotnica, umrla v včerajšnji prometni nesreči, ni bila pripeta

Vozniki in potniki v osebnih avtomobilih naj bodo v vozilu vedno, tudi pri vožnji na krajših razdaljah, pripeti z varnostnim pasom. Sopotnica, ki je umrla v včerajšnji prometni nesreči, ni bila pripeta, so sporočili z novomeške policije. Tudi motoriste pozivamo, da pri vožnji uporabljajo zaščitno čelado in ostalo motoristično zaščitno opremo, ki lahko bistveno ublaži posledice nesreče. Ob prehitevanju drugih voznikov naj se prepričajo, da so jih ti opazili in jih lahko varno prehitijo. Preden pripeljejo v križišče naj motoristi dodatno pozornost namenijo tudi ravnanju voznikov, ki vozijo iz nasprotne smeri in bi jih lahko spregledali in jim odvzeli prednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.