Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Tragičen zaključek božičnih praznikov

Nesreča pri Šempasu JZ GRD GE Nova Gorica
Prazniki so se za motorista na Štajerskem končali tragično. Policija je bila v ponedeljek zvečer obveščena, da je na Bezjakovi ulici v Pekrah padel motorist in se hudo telesno poškodoval.

Reševalci so nezavestnemu motoristu na kraju nudili pomoč, vendar je le nekaj minut kasneje na kraju nesreče umrl.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je 54-letni Mariborčan vozil motorno kolo cross  izvedbe po Bezjakovi ulici v Pekrah. Ko je pripeljal po klancu navzdol v desni ovinek, je izgubil oblast nad vozilom, padel  in  se  tako  hudo  poškodoval, da je kasneje umrl. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado, so sprva sporočili policisti. 

Popoldan pa so sporočili, da so "z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da motorist čelade med vožnjo ni imel pripete na način, kot je to predvidel proizvajalec, zaradi česar mu jo je med padcem snelo z glave, prav poškodbe glave pa so bile kasneje usodne zanj". 

V nesreči je bil udeležen sam, policisti pa bodo svoje ugotovitve v poročilu predstavili pristojnemu tožilstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:07 27.december 2016.

    Vsi ,ki so včeraj preživeli sončen dan pod vznožjem Pohorja so bili priča množici pločevine med katerimi so drveli cross motoristi brez tablic ,ki so izsiljevali ostale udeležence in preizkušali srečo ! Ne čudim se ,da je toliko mrtvih motoristov ...prikaži večv ! Pogrešal sem policaje ali redarje za urejanje prometa in nadzor . Ničesar od tega ni bilo .