Avto
16 ogledov

Motorist in avtomobilist pri 140 km/h v neverjetnem sporu

Dvoboj na cesti Youtube/Roni G
Motoristi in avtomobilisti niso vedno prijatelji med seboj, ampak drama, posneta s kamero motorista, je prav neverjetna. Vožnja v nasprotno smer pri visoki hitrosti, suvanje, pljuvanje, da o gestah niti ne govorimo ...

Dogajalo se je v ZDA, na Floridi, video pa je bil na Youtube naložen v ponedeljek. Naložil ga je motorist Rone Gonzales sam.

Vse skupaj se je pričelo, potem ko je motorist pred semaforjem zapeljal mimo dveh avtomobilov. To je v enem od avtomobilistov očitno sprožilo kemično reakcijo nepredstavljivih razsežnosti. Čez nekaj trenutkov namreč v svojem fordu focusu divje prehiti motorista in mu skuša presekati pot. Od tam naprej sledi večminutni lov in dir skozi naseljeno območje in po obmestni štiripasovnici. V nekem trenutku motorist celo zapelje povsem na levo stran cestišča in z visoko hitrostjo vozi proti nasprotnemu prometu. 

Dvoboj na cesti | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dvoboj na cesti | Avtor: Youtube/Roni G Youtube/Roni G
Avtomobilist še dvakrat ujame motorista, ga opsuje in celo pljuva ter ga s telefonom očitno snema. Motorist je bil večkrat na temu, da ga zbije bodisi focus ali kateri od drugih avtov. Tudi motorist pa avtomobilistu ne ostaja dolžan, dvoboj poteka pri hitrostih vse do 140 km/h, na koncu pa se odpeljeta vsak po svoje. 

Seješ veter, žanješ vihar

V svoj zagovor je 23-letni Gonzales, sicer po poklicu mehanik, za ameriške medije dejal, da je sam še zelo neizkušen motorist in so bile zato verjetno njegove reakcije napačne.

Priznal je, da je, potem ko mu je neznani voznik prvič skušal presekati pot, na naslednjem križišču mahnil po njegovem ogledalu, kar ga je še dodatno podžgalo. "Če sem pošten, je bila to zelo trapasta poteza," se je pokesal Gonzales, ki trdi, da se je v dir pognal, ker se je bal za svoje življenje. "Če bi bil bolj izkušen, bi morda odreagiral drugače," pravi in trdi, da ni bil v pregonu nihče poškodovan, četudi je dlje časa vozil v nasprotno smer. "Blokiral mi je pot na obeh pasovih v mojo smer, nisem imel izbire," dodaja. 

Sedaj iščejo, kdo je nevarni neznanec. 

Kaj menite o videu? Komentirajte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.