Avto
120 ogledov

Motrio – kakovost po dostopnih cenah

Motrio Motrio
Motrio je blagovna znamka servisnih storitev in nadomestnih delov za starejša vozila vseh znamk. Njihovi deli po funkcionalnosti in varnosti ustrezajo originalnim delom, servisni mojstri pa s svojim rednim izobraževanjem zagotavljajo kakovostno vzdrževanje in s tem varno ter brezskrbno vožnjo.

Vozni park v Evropi je vse starejši, lastniki rabljenih vozil pa pogosto zapuščajo pooblaščeno servisno mrežo, saj iščejo čim ugodnejše vzdrževanje, ki ga tako prepuščajo nepooblaščenim delavnicam. Da bi jim z nižjo ceno nadomestnih delov zagotovil zanesljivost in kakovost, je Renault pred 19 leti lastnikom avtomobilov, starejših od štirih let, začel ponujati nadomestne dele Motrio. Ti so kljub svoji kakovosti povprečno kar za 30 % cenejši od originalnih, ponudba pa trenutno vključuje več kot 8.000 kataloških številk najpomembnejših nadomestnih delov za vzdrževanje vozil različnih znamk.

Lastniki starejših vozil, ki obiskujejo Renaultove pooblaščene servisne delavnice, izdelke Motrio že dobro poznajo. Z razvojem samostojnih servisnih delavnic Motrio pa se ta blagovna znamka s preverjenimi in kakovostnimi partnerji počasi približuje cilju pokrivanja čim večjega področja v Sloveniji, kjer danes obstaja 11 servisnih delavnic Motrio.

Pnevmatike Motrio 

Večina izdelkov Motrio je skrita pod motornim pokrovom. Zato med najbolj opazne izdelke zagotovo sodijo  pnevmatike Motrio, ki so na trgu prisotne od leta 2010. To so kakovostne in cenovno ugodne pnevmatike, ki jih proizvaja koncern Continental. Vse pnevmatike Motrio so proizvedene v državah Evropske unije, že v prvih nekaj letih pa jih je bilo prodanih več kot dva milijona!

V začetku leta 2015 je bila predstavljena nova in večja ponudba letnih pnevmatik Motrio.
Ta sedaj vključuje:  

  • nove letne pnevmatike Conquest za mestno in izven-mestno vožnjo ter Conquest Sport za večje razdalje,
  • nove pnevmatike Conquest Van za lahka gospodarska vozila,
  • zimske pnevmatike Winter Far Away.

Razširjena ponudba je pozitivno vplivala tudi na rast prodaje. V preteklem letu se je prodaja pnevmatik Motrio v državah Evropske unije povečala za 45 % v primerjavi z istim obdobjem leta 2015, regija Adriatic pa je z vidika rasti prodaje med vodilnimi v Evropi. 

Oblikovalci zagotavljajo, da pri razvoju pnevmatik Motrio niso sprejemali kompromisov niti na področju varnosti niti na področju kakovosti. Pnevmatike Motrio zato zagotavljajo odlično stabilnost in lego na cesti, dober oprijem na suhi podlagi in vrhunske zmogljivosti na mokri podlag ter dobro odpornost na nastanek vodnega klina (akvaplaninga).