Šport > Nogomet
15 ogledov

Mou ihtel na kolenih: Kur**ni sinovi, izdajalci!

Mourinho knjiga Torres The Times časopis odlomek izsek kurbini sinovi Reševalni pas/Twitter
Angleški dnevnik The Times je objavil eksplozivne odlomke iz nove knjige o Joséju Mourinhu, v kateri avtor razkriva nove informacije o razpadu sistema pri Real Madridu.

Diego Torres se je v knjigi The Special One – The Dark Side of José Mourinho (Temna stran Joséja Mourinha) dotaknil, kot je moč razbrati iz naslova, temne strani portugalskega trenerja, ki je z Real Madridom prekinil dominacijo Barcelone, a mu je tudi uspelo pokvariti idilične odnose znotraj španske reprezentance, v svoji zadnji sezoni pa se kot po tekočem traku spreti s ključnimi člani moštva, najbolj famozno s kapetanom Ikerjem Casillasom

Mourinho naj bi dobesedno ponorel po tekmi s Katalonci leta 2011 (1:1), ko jim je zabrusil, da je prepričan, da izdajajo prvo postavo medijem, pred morebitnimi "vohuni" pa da je imel Portugalec takšno fobijo, da je naročil preveriti hotele zaradi morebitnih prisluškovalnih naprav. Tako se začenja neverjetna zgodba, ki jo iz knjige navaja The Times:

Ob 17. uri 16. aprila 2011, malce pred domačo tekmo Real Madrida z Barcelono, je dnevnik MARCA na svoji spletni strani poročal, da bo Madrid igral s Pepejem v zvezni vrsti, skupaj s (Samijem) Khediro in (Xabijem) Alonsom. Takšne postave še ni bilo: Casillas, (Sergio) Ramos, (Raúl) Albiol, (Ricardo) Carvalho, Marcelo, Pepe, Khedira, Alonso, (Ángel) Di María, (Cristiano) Ronaldo in (Karim Benzema).

"Če bi bil v Vietnamu, bi zgrabil puško in te ubil"

Remi z 1:1 ni pripomogel domači ekipi v boju za naslov, toda navijači so ekipi namenili aplavz z dobršno mero olajšanja, Barçini zadnji gostovanji sta se končali z rezultatoma 0:2 in 2:6, zato so stadion zapuščali precej zadovoljni. A ne Mourinho. Počakal je na ekipo v slačilnici, nato pa začel val obtožb in žaljivk, ki so povsem zmaličile njegov obraz, dokler ni začel glasno ihteti: 'Izdajalci ste! Rekel sem vam, da z nobenim ne govorite o prvi postavi, a ste me izdali. To dokazuje, da niste na moji strani. Kur**ni sinovi. Edini prijatelj, ki ga imam v tej slačilnici, je (Estebán) Granero ... A še zanj nisem več prepričan, ali mu lahko še zaupam. Pustili ste me samega. Ste najbolj izdajalska ekipa, kar sem jih kdajkoli vodil. Nič več kot kur**ni sinovi.'

Casillas ni čakal, da se izbruh konča. Delal se je, kot da se nič ne dogaja in odšel pod prho: ni bil edini, ki je ignoriral direndaj. Toda Mourinho je bil poln tako intenzivnih čustev, da je prijel pločevinko Red Bulla in jo vrgel v steno. Eksplodirala je in kapljice energijske pijače so tekle po obrazu tistih, ki so mu bili najbližje. Čepeč na tleh – nekateri pravijo, da je bil na kolenih – je stresel še nekaj žaljivk, nato je vstal, si z obraza obrisal solze in oznanil, da bo govoril s (predsednikom Florentinom) Pérezom in (direktorjem Joséjem Ángelom) Sánchezom, ker da bosta onadva že našla 'krta'. Obljubil je povračilne ukrepe in naredil povezavo z vojnim stanjem in nogometom: 'Če bi bil v Vietnamu in videl, da se smejiš kolegu, bi zgrabil puško in te z lastnimi rokami ubil. Zdaj morate vi sami poiskati tistega, ki je izdal prvo postavo'.

Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa in David Villa Real Madrid Barcelona Mestalla | Avtor: EPA EPA

Katalonci niso prijatelji

Mourinho je v klubski bazi Valdebebas vsak dan dobil analizo objavljenih novic, poročanje angleških medijev povzema katalonski Mundo Deportivo. Po pregledu le-teh je prišel do zaključka, da informacij ne izdajajo le ljudje, ki so mu najbližje, temveč tudi igralci. Prišlo je celo do tega, da je od nekaterih "šefov" ekipe zahteval, da se preverijo dnevniki klicev igralcev in zaposlenih v klubu.

Že čez štiri dni, po famoznem klečanju in psovanju v slačilnici Bernabéua, je Real čakal veliki finale španskega pokala na Mestalli, kjer je Mourinho z belim baletom prišel do prve večje trofeje in z golom Ronalda v podaljšku premagal Katalonce (1:0). Ti so Madridčane kasneje na dveh nepozabnih in incidentov polnih tekmah izločili v polfinalu Lige prvakov.

"Mourinho je igralcem rekel, da nimajo nič skupnega z Barço. Rekel je, da je v Barceloni živel več let in da dobro pozna lokalno kulturo in izobrazbo, ki jo dobijo katalonski otroci. Pojasnil je, da so ljudi kot (Carlesa) Puyola, (Sergia) Busquetsa, Xavija (Hernándeza) in (Gerarda) Piquéja že od malih nog učili, da se oddaljijo od Špancev, kot so Casillas, Ramos in (Álvaro) Arbeloa. Vztrajal je pri tem, da se njegovi varovanci motijo, če menijo, da so stkali prijateljske vezi z igralci Barçe v letih, ko so igrali skupaj za reprezentanco. Če se kdo ne bo držal načrta, bo pokazal hrbet svojim soigralcem in njemu, je dejal igralcem," še prenaša Mundo Deportivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.