Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou izgubil potrpljenje: Real išče napadalca

benzema higuain real granada EPA
Madridski dnevnik AS poroča, da je Real Madrid po nizu slabih predstav prvih "devetic" kluba, Karima Benzemaja in Gonzala Higuaína, začel z resnim iskanjem novega napadalca. Edinson Cavani in Edin Džeko sta le dve imeni, ki bi lahko poleti okrepili zasedbo s Santiaga Bernabéua. Mourinho naj bi Higuaínu za en dan celo skrajšal predviden oddih.

"Klub je v skrbeh zaradi nizkega nivoja predstav 'devetic'. Celo toliko, da je prihodnost obeh negotova, v klubu pa pripravljajo odhod najmanj enega od obeh, če se stanje do junija ne bo radikalno spremenilo," pišejo pri dnevniku AS.

Pri madridskem časniku izpostavljajo predvsem podpovprečni predstavi na dveh največjih tekmah sezone proti Barceloni in Manchester Unitedu, kjer sta Gonzalo Higuaín in Karim Benzema skupaj zmogla zgolj pet strelov, le dva pa sta letela v okvir gola.

Izjemen padec predstav Francoza in Argentinca v primerjavi z lansko sezono, ko sta izjemno dobro delovala tudi takrat, ko ju je trener José Mourinho na zelenico poslal kot napadalni dvojec, je kraljevi klub primoral v to, da je začel razmišljati o alternativah.

Agüero ni prišel zaradi "pakta o nenapadanju"

Ena izmed njih je Edin Džeko, napadalec Manchester Cityja, čigar prihod naj bi v sezoni 2010/11 zahteval tudi Mourinho sam, a ga je iz Wolfsburga za 32 milijonov vseeno zvabil aktualni angleški prvak. Kandidat naj bi bil tudi Džekov soigralec Sergio Agüero, nekdanji član mestnega tekmeca Atlética, ki je po pisanju dnevnika AS ljubljenec predsednika kluba Florentina Péreza.

"Do njegovega prihoda v prejšnji sezoni ni prišlo zaradi dogovora o 'nenapadanju' med Madridom in Atléticom," pravijo pri časopisu. Za Edinsona Cavanija, napadalca Napolija, se bori "pol Evrope", nadaljujejo, čeprav južnjaki zahtevajo kar 60 milijonov evrov. Tudi Cavani sam je nekoč dejal, da ti Real Madrid in Barcelona razburkata domišljijo ...

Ne izključuje se niti prihod Brazilca Neymarja, ki se še vedno ni odločil o svojem naslednjem koraku, čeprav naj bi bilo že vse dogovorjeno za njegov prihod k Barceloni. Mourinhova pomočnika Aitor Karanka in Rui Faria bojda že dalj časa spremljata 23-letnega Ukrajinca Andreja Jarmolenka. Napadalca Dinama Kijeva sta si ogledala tudi na eni zadnjih tekem.

Falcao želi ostati v Madridu

Zadnji, a še zdaleč ne nemogoč kandidat, je Atléticov zvezdnik Radamel Falcao. Kolumbijcu se pogodba z rdeče-belimi izteče leta 2016, njegova odkupna klavzula pa je postavljena pri 60 milijonih evrih.

"Madrid se je tu znašel pred enakim problemom kot pri Agüeru. Chelsea je že vzpostavil konkretne kontakte z njegovim agentom. Ampak Falcao si še vedno želi ostati v Madridu," zaključujejo španski novinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.