Šport > Nogomet
11 ogledov

Mou: Maser Billy podžgal igralce pred tekmo

Mourinho Manchester City Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
José Mourinho je po zmagi na derbiju z Manchester Cityjem razkril, da je zaključni nagovor pred tekmo prepustil klubskemu maserju, a sam ni razumel niti besede.

Mediji so po zmagi Chelseaja nad Manchester Cityjem dobili "skromno" različico Joséja Mourinha, ki je svoje varovance večkrat označil z besedno zvezo "moji fantje", nanje pa kot že celotno sezono ni želel pritiskati z morebitno mislijo na naslov prvakov.

Čeprav je Chelseaju prvemu na stadionu Etihad v letošnji sezoni uspelo premagati (ali vzeti točko) Cityju, je Mourinho znova ponovil, da so favoriti za naslov v Premier League "ostali", potem ko je v taktični kozji rog (ne prvič v karieri) poslal Čilenca Manuela Pellegrinija, srbski branilec Branislav Ivanović pa je zabil odločilni gol za zmago.

"Drl se je v škotščini"

Mourinho je po tekmi tudi razkril, da je igralce v zadnjem govoru pred tekmo podžgal kar klubski maser Billy McCulloch, sam pa da od opoldneva z igralci sploh ni govoril.

"Jaz nisem govoril. Ekipo je nagovoril maser Billy. Resno (smeh). Resno. Tako se je drl v škotščini, da ga res nisem razumel. Resno (smeh). Ampak igralci so ploskali. To je bil Billyjev govor," je v novi sladki zmagi nad Pellegrinijem, s katerim imata hladen odnos vse od tedaj, ko ga je Mourinho nasledil na klopi Real Madrida, užival Portugalec.

Dirka dveh konjev in enega majhnega

"Arsenal je na vrhu lestvice in je favorit," je po tednih vztrajanj, da je favorit City, na topničarje svoje merilne naprave usmeril Mourinho. "Ni naša odgovornost in naš cilj, da osvojimo prvenstvo. Naš cilj je zgraditi ekipo. Nekateri trenerji, nekateri klubi zaradi narave svojega DNK rečejo dve, tri, pet let. Želim si začeti naslednje poletne priprave in reči, da bomo osvojili prvenstvo. Letos ga ne moremo."

Mourinha so otoški kolegi med drugim vprašali, ali gre zdaj za pregovorno "dirko treh konjev" za naslov, a je Portugalec slikovito odvrnil, da njegov še potrebuje mleko in se še uči. City, tako Mourinho, je kljub dvema zmagama Chelseaja še vedno najboljša ekipa, še tretjič pa se bodo že čez nekaj dni pomerili v pokalu FA:

"Sta dva konja in en majhen konj, lep konj, ki še vedno potrebuje mleko in se uči skakati. Konj, ki bo lahko naslednjo sezono dirkal. Mi smo City premagali dvakrat, a je še vedno najboljša ekipa. Doma smo izgubili točke z West Bromom, proti West Hamu, izgubili smo pri Stoku, izgubili smo pri Newcastlu. Smo ekipa sredi evolucije, ampak to je takšna predstava, ki moštvu omogoča, da zelo zraste. Taktično in psihološko menim, da je bila fantastična."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.