Šport > Nogomet
19 ogledov

Mou o varovancih: ''Lepa, mlada jajca''

gerardo martino EPA
Nocoj bodo na sporedu preostale tekme prvega kola Lige prvakov. Chelsea gosti Basel, na San Siro pa prihaja Celtic. Barcelona se bo doma pomerila z Ajaxom.

Trener Barcelone Gerardo Martino je pred svojim debijem s katalonsko ekipo v najmočnejšem nogometnem tekmovanju na svetu priznal, da ima visoka pričakovanja. ''Mislim, da lahko v prihajajočih letih ponovimo najboljše trenutke kluba,'' je povedal Martino, ki bo Barço vodil na tekmi proti Ajaxu.

''Igralce sem zaprosil, naj izbirajo prave odločitve v pravem trenutku, ko bo vprašanje, ali igrati bolj direktno ali zadrževati posest žoge. Preden razmišljamo o menjavah, moramo utrditi ekipo in najti način, da bomo manj tekli,'' je povedal Argentinec, ki se zaveda, da bodo njegove odločitve pod drobnogledom, saj se je ekipa v zadnjih letih proslavila z izredno visokim nivojem nogometne igre.

Mourinho o jajcih in omletah

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Trener Chelseaja José Mourinho je na tiskovni konferenci pred obračunom z Baslom dejal, da so njegovi varovanci kot ''mlada, lepa jajca'', ki potrebujejo veliko nege in pozornosti.

''Jajca, ki potrebujejo mamo oziroma v tem primeru očeta, da jih bo grel in jim pomagal, da se izboljšajo,'' je šaljivo dejal Mourinho, ki namerava na tekmi proti švicarskemu prvoligašu zaigrati s štirimi nogometaši mlajšimi od 22 let. ''Nekega dne pride trenutek, ko jajca razbiješ, nato pa so pripravljena na življenje na vrhunskem nivoju,'' je nadaljeval portugalski strateg, ki bo s Chelseajem lovil tretji naslov v Ligi prvakov. ''V trgovini imate jajca prvega, drugega in tretjega razreda. Nekatera so dražja od drugih in iz njih lahko narediš boljše omlete,'' je dejal Mou.

Portugalec je potrdil, da bosta v prvi postavi zaigrala Frank Lampard in Oscar, medtem ko nogometašem še ni povedal, kdo bo dobil priložnost na zelenici.

Liga prvakov, skupinski del, 1. kolo:

Skupina E

Ob 20.45:
Chelsea - Basel
Schalke 04 - Steaua Bucharest

Skupina F

Ob 20.45:
Marseille - Arsenal
Napoli - Borussia Dortmund

Skupina G

Ob 20.45:
Atlético Madrid - Zenit
Austria Wien - Porto

Skupina H

Ob 20.45:
AC Milan - Celtic
Barcelona - Ajax

Skupina A

Manchester United : Bayer Leverkusen 4:2 (1:0)
Rooney (22, 70), Van Persie (59), Valencia (79); Rolfes (54), Toprak (88)

Real Sociedad : Šahtar Doneck 0:2 (0:0)
Teixeira (65, 87)

Skupina B

Copenhagen : Juventus 1:1 (1:0)
Jørgensen (14); Quagliarella (54)

Galatasaray : Real Madrid 1:6 (0:1)
Isco (33), Benzema (54, 81), Ronaldo (63, 66, 90)

Skupina C

Benfica : Anderlecht 2:0 (2:0)
Đuričić (4), Luisao (30)

Olympiakos : Paris Saint-Germain 1:4 (1:1)
Weiss (25); Cavani (19), Motta (68, 73), Marquinhos (86)

Skupina D

Bayern München : CSKA Moscow 3:0 (2:0)
Alaba (4), Mandžukić (41), Robben (68)

Viktoria Plzen : Manchester City 0:3 (0:0)
Džeko (48), Touré (53), Agüero (58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.