Šport > Nogomet
17 ogledov

Mou: "Trener v Franciji? Možno je."

Mourinho Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala novinarska EPA
José Mourinho skorajda gotovo ne bo trener Real Madrida v sezoni 2013/14, zato so ugibanja o Portugalčevem naslednjem koraku vedno glasnejša. Mourinho je v pogovoru za francosko televizijo Canal+ ponovil, da ne izključuje niti presenetljive selitve v Francijo.

"Obstaja možnost. Ampak ne vem kdaj. Ne morem reči kdaj. Ampak zakaj ne?" je za Canal+ povedal José Mourinho, ki ga mediji vedno pogosteje povezujejo z enim od najbogatejših klubov v Evropi, pariškim PSG.

50-letni Mourinho je sicer večrat ponovil, da ga najbolj mika povratek na Otok, kjer je več let uspešno vodil londonski Chelsea, toda ob arabskih milijonih in milijardah naj ne bi bila izključena niti njegova premierna selitev v Ligue 1.

V radijskem intervjuju za RMC je Mourinho prejšnji mesec tudi priznal, da bi prevzel vodenje favoritov za letošnji francoski naslov, čeprav je poudaril, da upa, da s tem ne bi zamenjal trenutnega trenerja, Italijana Carla Ancelottija.

Šušlja se o menjavi

"Upam, da bodo uspešni s Carlom in (športnim direktorjem) Leonardom, in da ne bodo potrebovali novega trenerja. Vesel sem, da ima Pariz ta projekt. To je fantastično," je takrat dejal Mourinho. Menjava Ancelotti-Mourinho se je že večkrat omenjala v francoskih medijih, saj naj bi bil Realov predsednik Florentino Pérez velik privrženec italijanskega stratega.

Časopis Le Parisien je nedavno celo poročal, da je Pérez z nekdanjim trenerjem Parme, Juventusa, AC Milana in Chelseaja že vzpostavil prvi kontakt okrog prihoda na Santiago Bernabéu. 53-letni Ancelotti se na začetku februarja ni želel izjasniti okrog svoje prihodnosti v Parizu, saj je dejal, da mu bodo lastniki novo ponudbo ponudili le, če bo v francoski ligi osvojil eno od prvih treh mest.

Za športni dnevnik L'Equipe je Ancelotti še dodal, da bi lahko klub zapustil, če lastniki slučajno ne bi bili zadovoljni. PSG je na zadnji ligaški tekmi izgubil pri Sochauxu (2:3), Lyon pa se jim je na vrhu ligaške tabele približal na le tri točke. Vse to pred "classiqueom" proti Marseillu, ki bo na sporedu konec tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.