Šport > Nogomet
20 ogledov

Mou: "Treniral sem pravega Ronalda, ne tega"

la liga deportivo real madrid jože mourinho cristiano ronaldo EPA
José Mourinho se je v intervjuju za ESPN dotaknil mnogih tem, tudi svoje triletne vladavine pri Real Madridu, ki je po njegovem mnenju ujetnik političnih igric.

"Vem, da je Madrid poseben klub. Madrid ni le klub. Madrid je politika. Pri Madridu ne gre za nogomet, pri Madridu ne gre za šport, ampak za veliko reči okrog tega," je v pogovoru za ESPN dejal José Mourinho.

Portugalec je po treh sezonah zapustil Real Madrid in se ponovno pridružil nekdanjemu klubu Chelseaju, ki ga želi znova vrniti na vrh Premier League, prav tako pa popraviti svoj evropski neuspeh z modrimi, s katerimi je v prvem mandatu neuspešno lovil zmago v Ligi prvakov. Slednje mu ni uspelo osvojiti niti v Madridu, kjer se je moral zadovoljiti z državnim, pokalnim in superpokalnim naslovom.

Zadnja sezona ni bila normalna

"V drugem letu smo osvojili prvenstvo, bili smo najboljša ekipa v španski zgodovini, osvojili smo sto točk, zabili 121 golov, potem pa je bila tretja sezona leto volitev. Volitve v tistem klubu pomenijo veliko, mi pa smo se znašli v središču vsega tega. To ni bilo normalno in le ljudje, ki so znotraj tega, lahko vse to razumejo," se spominja Mourinho.

"Ampak sezona ni bila tako slaba, prišli smo v finale pokala, seveda smo izgubili, ampak prišli smo do finala. Prišli smo v polfinale Lige prvakov, en gol, ena razlika v golih, da nismo igrali v finalu, zato sezona ni bila slaba, ampak brez pokalov – premagali smo Barcelono v superpokalu, ampak to zame ni dovolj."

Realu naročil nakup Bala

Mourinho se je dotaknil tudi primera Garetha Bala, ki se bo očitno v kratkem za rekordno vsoto več kot 100 milijonov evrov pridružil njegovemu nekdanjemu klubu. Portugalec je razkril, da je vodilnim pri Realu nakup velškega napadalca naročil že lani, a ga je bilo takrat nemogoče dobiti.

Verthongen Bale Naughton Swansea City Tottenham Hotspur Premier League Anglija l | Avtor: EPA EPA
"Klubu sem lansko sezono rekel, da ga naj kupijo, ampak ni bilo mogočeOčitno bo Bale prišel letos, zato sem srečen zanje, ker so dobili fantastičnega igralca, ampak, seveda, gre za ogromne številke, fant pa mora zdaj iti tja, kjer je pritisk, se dokazati, da je res vreden takšne investicije," je dejal trener Londončanov, ki bi se lahko z Realom v naslednjih dneh pomeril že v Guinness Cupu na turneji po ZDA.

"Zlahka bi zapolnil prostor v mojem Realu"

"Mislim, da je fantastičen igralec, ob načinu, na katerega je igral moj Real Madrid pa mislim, da bi zlahka zapolnil prostor in osvojil taktično dinamiko. Ne vem, o čem zdaj razmišlja Carlo (Ancelotti), ampak Carlo je izkušen trener in prepričan sem, da bo iz njega iztisnil najboljše."

Zelo sočen del intervjuja je bil tudi tisti, v katerem je Mourinho govoril o svoji trenerski samozavesti, ki si jo je pridobil kot pomočnik trenerja pri Barceloni, kjer je treniral brazilska zvezdnika Ronalda in Rivalda.

Treniral pravega Ronalda

"Prvič sem bil trener leta 2000, ampak pred tem sem bil pomočnik v velikih klubih in pri velikih trenerjih, treniral sem najboljše igralce na svetu. Imel sem 30 let in treniral sem Ronalda, ne tega (Cristana, op. a.), ampak pravega, Brazilca Ronalda," je majhen udarec proti nekdanjemu varovancu Cristianu Ronaldu poslal njegov rojak.

"Treniral sem Rivalda, treniral sem (Luisa) Figa, treniral sem (Josepa) Guardiolo, treniral sem velike igralce, ko sem bil še zelo, zelo mlad. Zato takrat še nisem bil trener, bil sem le pomočnik, ampak čutil sem, da imam v svojih rokah kar nekaj potenciala, nato pa sem svojo kariero začel leta 2000 in po štirih letih osvojil svoj prvi naslov v Ligi prvakov, po tem pa se je zgodilo še vse ostalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.