Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou besnel: "Proti Pepu vedno igram z desetimi"

Mourinho Ivanović Oscar Bayern Chelsea evropski superpokal Praga finale Reuters
Chelseajev trener José Mourinho je po petkovi tekmi za evropski superpokal proti Bayernu v pragi poskrbel za celo kopico kontroverznih izjav.

Dejstvo, da je boljša ekipa, torej njegov Chelsea, izgubila, je José Mourinho ponavljal še dolgo po koncu tekme z Bayernom, ki je na infarktnem obračunu z igralcem več v podaljšku najprej izenačil, nato pa bil srečnejši pri izvajanju najstrožjih kazni.

Bavarci so se tako maščevali za boleč poraz v lanskoletnem finalu Lige prvakov, ko so jih z enakim izidom po streljanju enajstmetrovk ugnali prav londonski modri. Bayern je prevladoval tudi v Pragi, Chelsea pa je po divjem startu Ramiresa od 85. minute igral z desetimi možmi.

Poraz boljše ekipe

"Razočaran sem, ker je po mojem mnenju, mnenje vendar lahko imam, zanj ne bom kaznovan, boljša ekipa izgubila," je po tekmi dejal Mourinho. "Ampak to se včasih zgodi v nogometu."

Toda to ni bilo dovolj. Mourinho, ki je po enoletnem premoru izgubil novo evropsko tekmo proti Josepu Guardioli, je spet namignil na zaroto Uefe, ki ga je proti večnemu rivalu že ničkolikokrat pustila brez izključenega nogometaša.

"Vedno z desetimi"

"Obstaja zelo pomembno pravilo, to pravilo pa je strast za nogometom. Če si zaljubljen v nogomet, potem ne ubiješ finala z drugim rumenim kartonom, kot je bil ta. Z angleškimi sodniki, ljudmi, ki imajo radi to igro, ljudmi, ki radi komunicirajo z igralci, ljudmi, ki radi trenirajo igralce ... To se z dobrim angleškim sodnikom ne bi zgodilo, on bi ustavil igro, povedal Ramiresu: 'Nikogar nisi poškodoval, ampak lahko bi.' Igralcem Bayerna reče: 'Ne simulirajte, ne izzivajte, igrajte fer tekmo.' In tekma bi ostala poravnana enajst proti enajst," je nadaljeval Portugalec.

"Bil sem pri Chelseaju in dvakrat ali trikrat igral z desetimi proti Barceloni. Prišel sem v Inter in eno uro proti Barceloni igral polfinale Lige prvakov z desetimi. Grem v Real Madrid, spet igram v polfinalu Lige prvakov z desetimi. Pridem nazaj v Chelsea, v finalu supoerpokala spet igram z desetimi, zdaj pa analizirajte te dogodke in naredite svoje zaključke. Nimam sreče, to je to."

Pep si misli svoje

Guardiolo, ki je na zelenici huronsko slavil s svojimi varovanci, to ni povleklo v novo vojno besed z njegovim nekdanjim trenerjem pri Barceloni.

"Boljša ekipa je nocoj zmagala," je povedal Katalonec. "Imeli smo ogromne priložnosti za gol, ker smo bili zelo dobri v napadalnih akcijah. To je normalno, on lahko reče, da si je njegova ekipa glede na dogodke zaslužila več. Tudi jaz imam svoje mnenje. Ljudje so lahko uživali, skupno je bilo 30 strelov na gol. Zelo dobro smo napadali, oni pa nas nazaj v protinapadih, tako kot vedno počnejo Mourinhove ekipe. Ena sekunda te v tem športu loči od zmage. Nocoj smo imeli srečo."

Komentarjev 5
  • Šemefuky 14:00 31.avgust 2013.

    Kaj komentiraš komentrje, če ga ne razumeš ali prebereš v celoti? Mou je znan narcisoid in ima vedno prav, Chelsa z njim bo vedno premagljiva, ker ima vedno enako taktiko s spremembami pozij igralcev. Njega razume še Garmin Kakatanec, ki ...prikaži več pelje naše na izleta po nova poraza.

  • drmr1980 12:58 31.avgust 2013.

    Mourinho je vedno bil in vedno bo aroganteno prepotenten hinavec.Prekršek včeraj ni bil samo za drugi rumeni, temveč za direktni rdeči karton.In kot sta se strinjala komentatorja tako na Slovenski kot na Hrvaški televiziji, soprekršek videli vsi, ...prikaži več samo The Extra Edini ne! Kot ponavadi...

  • Stelix777 12:39 31.avgust 2013.

    tekma je bla odlična..pač všeč mi je blo to k je bil tempo res tist taprav an.. pač da ne piska za usako stvar..moška igra je bla in to je top..pač sj ne morš vedno zmagovat ampk roko bi mu ...prikaži več pa lahko dal..dons je vsaka ekipa premagljiva in nikol se ne ve kdo lahko zmaga..@joc & joc obe ekipe sta bile dobre in drugič spremljaj tekmo bolj natančno in se ne pritožuj!