Šport > Nogomet
10 ogledov

Mou zapustil novinarsko: Kdo je zdaj otrok?

Mourinho Lampard Steaua Bukarešta Chelsea Liga prvakov
1/9
EPA
José Mourinho je pred torkovo tekmo proti Steaui močno skrajšal svojo novinarsko konferenco v Bukarešti, kjer so ga razjezila vprašanja novinarjev.

Chelseaju po nepričakovanem uvodnem porazu proti Baslu že teče voda v grlo, zato je José Mourinho pred torkovo drugo tekmo v Ligi prvakov, kjer morajo modri po njegovem mnenju premagati ali vsaj remizirati s Steauo, da bi še ohranili upe po napredovanju, že posegel po svojem arzenalu trikov.

Mourinho je v Bukarešti predčasno zaključil z novinarsko konferenco, potem ko so ga znova uspeli razjeziti otoški novinarji, ki so ga spraševali o mladem vezistu Kevinu De Bruynu. Belgijec naj bi po poročanjih številnih medijev kazensko treniral z mlado ekipo londonskega kluba.

"Vas ne zanimajo igralci, ki igrajo?"

"To je fantastično, ker me nihče ne sprašuje o (Juanu) Mati. Tri tedne govorite o Mati, zdaj pa govorite o Kevinu de Bruynu. Torej vas ne zanimajo igralci, ki igrajo? Zanimajo vas igralci, ki ne igrajo. Nisem ga izbral. To je bila moja odločitev. Skušam se odločiti glede na to, kar storijo na igrišču, ko igrajo, in glede na to, kaj počnejo na treningu," je bil oster Portugalec.

"Ta fant tukaj (Frank Lampard, op. a.) me pozna že devet let in ve, da delam napake, ampak ves čas skušam biti iskren. Kevina nisem izbral, ker mi ni bila všeč njegova tekma proti Swindonu, ni pa mi bilo všeč niti njegovo treniranje. Se vidimo jutri."

Mourinho je na presenečenje vseh predčasno zapustil novinarsko konferenco z besedami "see you tomorrow" (se vidimo jutri, op. a.), pred mediji pa je pustil samega kapetana Franka Lamparda, ki je sedel poleg njega. 

Kdo je zdaj otrok?

Angleški mediji so se odzvali silovito – "'The Happy One", ki so ga po povratku na Otok po božje častili prav vsi, se zdaj vede podobno kot pri Real Madridu, kjer mu je uspelo proti sebi obrniti "pol države".

Martino Celtic Barcelona Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Tabloid Daily Mail o njegovem odhodu v Bukarešti poroča z naslovom "Kdo je zdaj otrok?", potem ko je Mourinho za otroka pred londonskim derbijem označil rojaka in nekdanjega sodelavca Andréja Villasa-Boasa.

Po Pedru Leónu prišla Mata in De Bruyne

Že po nekaj mesecih njegovega povratka v klub se pojavljajo vzorci, ki Mourinha spremljajo skozi večji del njegove kontroverzne kariere. Tudi v Madridu se je večkrat zapletel z mediji glede vprašanj o igralcih, ki jih ni izbral, najbolj famozno pa se je odzval na vprašanja o Pedru Leónu. Zanimivo, tudi v tokratnem primeru gre za vezista.

"Ni se mi potrebno pojasnjevati, veste? Pojasnjevati bi moral predsedniku, če bi me poklical, a me ni. Vi o Pedru Leónu govorite kot o (Zinedinu) Zidanu ali (Diegu) Maradoni," je medije pred tremi leti napadel Mourinho, ki je takrat tudi dejal, da bi, če bi bil športni novinar on, vedno najprej vprašal, kdo bo igral.

Birsa spet v prvi postavi?

Torkove tekme bodo z zanimanjem spremljali tudi slovenski ljubitelji nogometa, ki bodo pogledovali proti Amsterdamu, kjer naj bi v prvi postavi AC Milana po premiernem zadetku v prvenstvu znova začel reprezentant Valter Birsa.

Zaradi poškodbe stopala Stephana El Shaarawyja, dalj časa je odsoten tudi povratnik Kaká, naj bi trener Massimiliano Allegri od prve minute začel z napadalnim dvojcem Alessandro Matri – Mario Balotelli, ki mu bo kot "trequartista", vez med napadom in zvezno vrsto, pomagal ravno Primorec.

Barça brez Messija v škotskem peklu

Barcelona bo prvega od dveh (ali celo treh) tednov brez prvega zvezdnika Lionela Messija začela na enem najtežjih evropskih gostovanj. Na Celtic Parku v Glasgowu jih je Celtic lani uspel senzacionalno premagati (2:1), škotski prvaki pa tudi tokrat napovedujejo pravo bitko.

"Dobili smo lekcijo. Nismo imeli veliko priložnosti, oni pa bodo jutri tako kot pred letom dni skušali izkoristiti tistih nekaj redkih, ki jih bodo imeli. Vedno je težko na tem stadionu, vzdušje je izjemno," je tekmo v Glasgowu napovedal Cesc Fàbregas, eden izmed kandidatov za igranje na Messijevem položaju "lažne devetice". Trener Gerardo Martino ni zavrnil možnosti, da bi to lahko bil kar brazilski virtuoz Neymar.

"Izbrali bomo najboljšo opcijo"

"Za katero koli ekipo na svetu bi bilo težko nadomestiti Messija, čeprav imamo izjemno ekipo, ki je tega sposobna. Čeprav ga ni tukaj, bomo morali odigrati dobro tekmo. Ne vem, če bo to za nas test, to smo morali storiti že nekajkrat," je na novinarski konferenci dejal Martino.

"Sezona je zelo dolga in preživeti bomo morali eno etapo brez Lea. 'Neya' (Neymarja, op. a.) se ne sme ovreči, tako kot Alexisa (Sáncheza). Imamo več opcij in izbrali bomo najboljšo. Ni potrebno, da je vedno, ko manjka Messi, njegova menjava Fàbregas."

Liga prvakov, skupinski del, 2. kolo:

Skupina E

Torek ob 20.45:
Basel – Schalke 04
Steaua – Chelsea

Lestvica: 1. Schalke 3 točke, 2. Basel 3, 3. Chelsea 0, 4. Steaua 0.

Skupin F

Ob 20.45:
Arsenal – Napoli
Borussia Dortmund – Marseille

Lestvica: 1. Arsenal 3 točke, 1. Napoli 3, 3. Borussia Dortmund 0, 3. Marseille 0. 

Skupina G

Ob 18.00:
Zenit Sankt-Peterburg – Austria
Porto – Atlético Madrid

Lestvica: 1. Atlético Madrid 3 točke, 2. Porto 3, 3. Austria 0, 4. Zenit 0.

Skupina H

Ob 20.45:
Ajax – AC Milan
Celtic – Barcelona

Lestvica: 1. Barcelona 3 točke, 2. AC Milan 3, 3. Celtic 0, 4. Ajax 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.