Šport > Nogomet
25 ogledov

Mouja bi njegov prst lahko stal milijon evrov

Mourinho Vilanova Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvens EPA
Tožba, ki jo je proti portugalskemu trenerju Joséju Mourinhu vložila skupina odvetnikov, je prišla vse do ustavnega sodišča. Gre seveda za famozni incident s tekme Real Madrida na Camp Nouu, kjer je Mourinho porinil prst v oko Tita Vilanove.

Lik, delo in predvsem zapuščina Joséja Mourinha še ne bo tako hitro zapustila obal Španije. Po tem, ko je novi trener Chelseaja pred tedni zapustil Real Madrid, so se pojavila namigovanja o domnevnih davčnih nepravilnostih, zaradi katerih se je v zadnjem času moral zagovarjati tudi Barcelonin zvezdnik Lionel Messi, a Mourinha bi lahko drago stal še en greh iz preteklosti.

Famozni dogodki s superpokalne tekme na Camp Nouu, kjer je Mourinhov Real leta 2011 izgubil povratni obračun, namreč še niso dobili epiloga. Portugalec je takrat med množičnim prerivanjem ob igrišču porinil prst v oko takratnemu pomočniku Josepa Guardiole in aktualnemu trenerju Barcelone Titu Vilanovi, za kar je bil kaznovan z dvema tekmama prepovedi, tekma kazni pa je doletela tudi Vilanovo.

Kazen, ki je veljala zgolj za tekme superpokala, je predsednik španske nogometne zveze Ángel María Villar nato obema pred začetkom pravkar končane sezone izbrisal. Španski mediji so v nedeljo poročali, da je tožba skupine barcelonskih odvetnikov zaradi Mourinhovega napada prišla vse do ustavnega sodišča, ki lahko Mourinhu prisodi milijon evrov denarne kazni.

Mourinho škodoval tudi spoštovanju do ljudi

Napadeni Vilanova sicer ne stoji za omenjeno tožbo. Kot je pojasnil eden izmed odvetnikov Oriol Casals ta primer ne škoduje le "fizični in moralni integriteti Vilanove", ampak tudi "pravici, enakosti in spoštovanju do ljudi".

Če bodo Mourinha spoznali za krivega, potem mu po zakonu grozi do šest dni hišnega pripora ali denarna kazen. Ta je premosorazmerna s plačo, ki jo v 10-30 dneh na svoj račun dobi obtoženi, torej Mourinho. Znesek bi se tako sukal okrog milijona evrov.

Tožbo so enkrat že ovrgli, a se je nepopustljiva odvetniška pisarna pritožila. Zadnjo besedo ima zdaj ustavno sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.