Šport > Nogomet
23 ogledov

Mourinho bo razpolagal s 120 milijoni

rafael benitez EPA
Trener Chelseaja Rafael Benítez, ki poleti nedvomno zapušča Stamford Bridge, je razkril, da namerava Roman Abramovič za nove okrepitve nameniti približno 120 milijonov evrov. Če gre verjeti medijskim špekulacijam, ki se vlečejo že več mesecev, bo z zneskom razpolagal José Mourinho.

Španski strateg Rafael Benítez bo London zapustil z dvignjeno glavo, saj je Chelsea v zaključku sezone popeljal do naslova Evropske lige. Španca naj bi na Stamford Bridgu zamenjal José Mourinho, ki se lahko nadeja finančne injekcije lastnika kluba Romana Abramoviča. ''Prepričan sem, da bo Chelsea prihodnje leto veliko močnejši, saj bodo zapravil 120 milijonov evrov za tri ali štiri igralce. Temelji so položeni, njihova prihodnost je svetla,'' je povedal Benítez, ki je v Londonu nasledil Roberta Di Mattea. ''Ne vem, kdo bo novi trener, in nisem v položaju, da bi govoril o tem, čeprav vsi govorijo o isti osebi,'' je dodal Benítez.

Xavi: ''Mourinho je fanatik''

Slovo Joséja Mourinha, ki je v zadnjih letih v veliki meri zaznamoval dogajanje na Pirenejskem polotoku, še vedno odmeva v Španiji. O zdaj že nekdanjem trenerju Reala je spregovoril nogometaš Barcelone Xavi Hernández. ''On je kontroverzni trener, fanatik. V prihodnosti bom ignoriral, kaj se dogaja z njim, saj ne bo vplivalo na nas,'' je bil ostrer Španec.

Ballack: ''Ničesar mu ni treba dokazovati''

Nekdanji nemški kapetan Michael Ballack meni, da je vrnitev Joséja Mourinha v mesto, kjer uživa velik ugled in naklonjenost navijačev, nedvomno dobra izibra. ''Vrača se v klub, kjer ga imajo radi navijači in rad ga ima celoten angleški nogomet. To je lahko dobro. On je poseben in na zelenico prinese nekaj več. To je del današnjega nogometa. Če pogledate njegove uspehe, so fantastični. Kar se mene tiče, lahko rečem, da sem užival v delu z njim. Bil je pravi profesionalec,'' je povedal Ballack in dodal, da Mourinhu ni treba ničesar dokazovati.''Še vedno je mlad. Osvojil je dve Ligi prvakov. Zagotovo je razočaranje, da je ni osvojil z Realom, vendar je dokazal, da mu lahko uspe z drugimi klubi. Morda prav zato išče nov izziv. Mislim, da mu ni treba ničesar dokazovati,'' je zaključil Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.