Šport > Nogomet
18 ogledov

Mourinho izsiljuje Courtoisa?

thibaut courtois EPA
José Mourinho naj bi najbližjim sodelavcem zatrjeval, da Thibaut Courtois vendarle ne bo branil proti Chelseaju.

Zgodba vratarja Thibauta Courtoisa je v zadnjih dneh v središču pozornosti nogometnih navdušencev. Spomnimo: belgijski vratar je v lasti Chelseaja, a se že tretjo sezono kot posojeni nogometaš udejstvuje pri madridskem Atléticu. Ker je žreb združil oba kluba v polfinalu Lige prvakov, so mnogi zatrjevali, da mladi velemojster ne bo branil na obeh tekmah z Londončani, ker ima v pogodbi klavzulo, ki mu prepoveduje nastope proti Chelseaju, razen če Španci za vsako tekmo posebej ne plačajo tri milijone evrov moštvu Romana Abramoviča.

Hitro se je oglasila Uefa in pojasnila, da takšna klavzula ne sme stopiti v veljavo in da nihče ne more preprečiti Courtoisovega igranja v polfinalu najbolj elitnega klubskega tekmovanja. Toda trener Chelseaja José Mourinho naj bi imel drugačne načrte. Mojster zakulisnih igric naj bi vršil pritisk na Belgijca, ob tem pa naj bi, po navedbah angleških in španskih novinarjev, ljudem v svojem krogu zatrjeval, da Courtois ne bo stal nasproti njegove ekipe.

Moujev adut je Čech

Mourinho naj bi kljub trditvam Uefe vztrajal pri spoštovanju klavzule v pogodbi, ki vratarja na Chelsea veže do leta 2016. Portugalčev glavni adut naj bi bil, da bo v primeru, če bo Courtois res branil, Belgijca vrnil na Stamford Bridge in ga pustil na klopi do izteka pogodbe, medtem ko bi vlogo prvega čuvaja mreže še naprej opravljal Peter Čech. Če so Moujevi naklepi res takšni, bi temu kaj lahko rekli tudi izsiljevanje.

Grožnja, da bo dve leti preživel na klopi, je Courtoisu že dobro znana. V medijih so se pojavljali zapisi, da naj bi Mourinho že pozimi prek posrednikov otroku belgijskega Genka sporočil, da v primeru, da se ne odloči za podaljšanje pogodbe s Chelseajem (po letu 2016), moral zapustiti Madrid, se vrniti v London in med rezervami čakati na konec pogodbe.

Ostaja le čakanje

Mourinho na omenjeno temo še ni javno spregovoril. Če se Portugalec ne bo oglasil, bomo pač morali počakati deset dni in videti, ali je bil pritisk iz angleške prestolnice dovolj močan, da Courtoisa ne bo v ekipi, ali da bo "čudežno" staknil kakšno poškodbo. A glede na energijo, ki vlada pri Atléticu, si je kaj takšnega težko predstavljati.

Komentarjev 1
  • wester62 14:08 12.april 2014.

    sramota spet vrežiji mourinja.ta človek res nima obraza in človeških in poštenih lastnosti. uefa mora ostreje reagirati in sicer za nekaj let in denarno kaznovati mourinja in chelsi. strah je pač prevelik.a vseeno bo atletiko z lahkoto opravil s temi pezdeti.